Herboren Roda'46 Zat1 schiet weinig op met gelijkspel tegen SVL

Maties Heesbeen scoorde twee keer

Wat een verschil met vorige week. Toen speelde Roda’46 Zat1 ongeïnspireerd en lusteloos tegen DTS Ede. Tijdens die wedstrijd creëerden ze geen enkele kans. Vandaag - een week later - was SVL in Langbroek de tegenstander. De Langbroekers troffen het niet, want Roda’46 voetbalde zeer gedreven en gedurende een groot deel van de ontmoeting gewoon goed. Kansen waren er in overvloed. Uiteindelijk werd het 3-3, maar gezien het grote aantal mogelijkheden had de einduitslag veel hoger kunnen uitvallen.

De talrijke toeschouwers zagen een leuke wedstrijd met een spannend scoreverloop. De twee ploegen waren uitstekend tegen elkaar opgewassen. Volgens velen was er weinig verschil tussen de kemphanen, maar had Roda’46 het beste van het spel.  Niet geheel volgens het spelbeeld nam de thuisclub een voorsprong na een minuut of twintig spelen. Roda’46 toonde zich echter mentaal sterk en de spelers rechtten de rug. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Na een corner kreeg SVL de bal niet goed weg. Maties Heesbeen maakte er slim gebruik van, 1-1.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Roda’46 kwam twintig minuten voor het einde op een voorsprong toen opnieuw Maties Heesbeen scoorde. Hij kopte een, door Jamal Lachkar prachtig genomen, vrije trap mooi in, 1-2.

Lang leek dit de einduitslag te worden. De scheidsrechter gooide echter roet in het eten toen hij een vermeende handsbal van Menno Majolee bestrafte met een penalty. Majolee kreeg de bal van dichtbij tegen zijn arm geschoten, terwijl hij zijn ledemaat netjes tegen zijn lichaam aan hield en niet bewoog. De arbiter leek door te laten spelen, maar besloot na veel geschreeuw van de thuisploeg toch een strafschop te geven, 2-2.

Mike Maas was dicht bij de 2-3, maar hij kopte op de lat. Even later was het toch raak door Maas.  Na een mooie combinatie bracht hij Roda op voorsprong, 2-3.  De Leusdense ploeg leek met de winst naar huis te gaan, maar SVL wist toch nog gelijk te maken, 3-3.

Roda’46 schiet weinig op met het gelijkspel. De brigade van trainer Jan Veldhuizen is in strijd om degradatie-/promotieduels te voorkomen. Gezien het vertoonde spel in Langbroek, moet het geen probleem zijn om deze extra wedstrijden te ontlopen. Het kan niet anders of de mannen moeten veel zelfvertrouwen overgehouden hebben aan deze ontmoeting.