Onnodig puntenverlies RODA

LEUSDEN - zaterdag 29 oktober 2022

RODA bewees zich in de wedstrijd tegen ZOB geen goede dienst. Ondanks een goed begin van de wedstrijd verloren de rood zwarten volstrekt onnodig met 0-2.

De RODA mannen begonnen zoals we het team kennen met goed verzorgd voetbal en een veldoverwicht op de gasten uit Zuid Oost Beemster. Dit resulteerde ook al snel in een paar grote kansen. Zo kwamen Jay Taribuka en Mano Bakkenes in zeer kansrijke positie maar zagen hun inzet gestopt door de ZOB keeper.

In de 30e minuut was het ineens aan de andere kant wel raak. De bal bleef in de kluts hangen tussen de RODA verdedigers en ZOB aanvaller Raphaello Baal die wel raad wist met dit kansje en de 0-1 aantekende.

In de 2e helft nam het geloof in een goede afloop langzaam af. In de 78e minuut werd een voorzet van rechts door RODA goalie Daan Broere voor de voeten van de ZOB aanvaller Baal gestompt. Die bedacht zich geen seconde en schoot de bal onberispelijk van buiten het 16 meter gebied in het doel (0-2).

RODA schakelde onmiddellijk over op 1 tegen 1 en hanteerde de lange bal op de aanvallers. Het sterk verdedigende ZOB kwam echter niet meer in de problemen. Na afloop was vriend en vijand het wel eens : RODA had een verdiende maar onnodige nederlaag geleden.... RODA had de beste kansen, ZOB de punten.

Volgende week is er weer volop kans voor revanche. Dan speelt de hoofdmacht van RODA om 14.30 uit tegen Montfoort S.V. die na het verlies van RODA de koppositie in de 1e klasse heeft overgenomen.

Zie de fotogalerij met foto's gemaakt door Rafael Taribuka.