Roda snel kansloos tegen JSV

Sangwa

Na 25 minuten stond er 3-0 op het scorebord  bij de wedstrijd JSV Nieuwegein - Roda'46 Zat. En eigenlijk was het duel toen al gespeeld. De thuisclub had een comfortabele voorsprong en Roda kon amper gevaarlijk worden.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de Leusdense ploeg snel op achterstand kwam. Bij Montfoort stond Roda binnen een kwartier op een 2-0 achterstand. Thuis tegen Geinoord was het 0-2 na tien minuten spelen. Beide wedstrijden gingen vervolgens verloren.

Roda begon in Nieuwegein niet slecht. Maar door miscommunicatie en een fout in de verdediging kwam de ploeg na een kwartier spelen op achterstand. Tien minuten later was het al 3-0. In het vervolg van de wedstrijd kreeg Roda wat meer vat op de tegenstander, maar veel gevaar konden de bezoekers niet stichten.

Na de rust werd het eerst 4-0 voordat Roda wat terugkon doen. Cedric Sangwa scoorde de eretreffer, hoewel sommigen er van overtuigd waren dat het een eigen doelpunt van een JSV-speler was. De 4-1 was tevens de eindstand.

Trainer Koen Janssen verschool zich niet achter het grote aantal geblesseerden dat zijn ploeg teistert. Alleen al in de defensie miste hij vier basisspelers. Lichtpuntje bij Roda Zat was Menno Majolee, een A-junior die zijn debuut maakte. Hij groeide uit tot de uitblinker aan de Leusdense kant.