Roda Zat1 beloont zichzelf pas in de slotfase

Jamal Lachkar vierde zijn rentree met een doelpunt

ZAT1 MET EEN GOED GEVOEL DE WINTERSTOP IN

“Solide”, dat is de term die Roda’46 Zat1 afgelopen zaterdag in het duel bij Montfoort het meest typeerde. De ijzersterk spelende verdediging gaf geen kans weg en voorin werden voldoende mogelijkheden gecreëerd. De bezoekers uit Roda’46 waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Het enige dat je het team van trainer Jan Veldhuizen kwalijk kon nemen was het feit dat het tot tien minuten voor het einde duurde voordat er gescoord werd.

Eigenlijk zat het Roda’46 niet mee in Montfoort. Aanvoerder Van Ojen viel als snel uit (Gijs Keuning toonde zich een goede vervanger) en ook de scheidsrechter floot niet echt in het voordeel van de bezoekers. Daar lieten Roda zich echter niet door van de wijs brengen. Gedisciplineerd werd gevoetbald vanuit een gesloten verdediging, vertrouwend op de snelheid en het scorend vermogen van de spitsen.

Ondanks genoeg kansen lukte dat scoren pas in de slotfase. De eerste in de 80e minuut toen Anass Akharouid raak schoot, 0-1. Twee minuten later veroverde Mitchel van der Veer twee keer de bal. Via Gijs Keuning kwam de bal bij Jaimy Wilken, die 0-2 maakte.

Na dit doelpunt kwam Jamal Lachkar in het veld. De aanvaller keerde terug na een lange periode van blessures. Hij vierde zijn rentree met de derde Roda-goal, 0-3.

Door deze tweede opeenvolgende zege gaat Roda’46 met een goed gevoel de winterstop in. De ploeg staat goed en pakt eindelijk punten. Pas op 28 januari spelen de rood-zwarten de volgende competitiewedstrijd. Dan is AFC de tegenstander in Leusden.