Het wordt benauwd voor Zat1 na verlies tegen Zwaluwen'30

Roda viel wel aan, maar werd nauwelijks gevaarlijk

Na de nederlaag tegen Zwaluwen’30 uit Hoorn wordt het benauwd voor Roda’46 Zat1. Met nog zeven wedstrijden te spelen staat de formatie van trainer Jan Veldhuizen op de twaalfde plaats in de rangschikking. Aan het einde van het seizoen betekent deze klassering dat er degradatie-/promotiewedstrijden moeten worden gespeeld.

Afgelopen zaterdag speelde het zaterdagteam van Roda de belangrijke wedstrijd tegen Zwaluwen’30. Voor beide ploegen was winst van groot belang. Een zege hield in dat afstand zou worden genomen van de onderste plaatsen.

In het eerste half uur leken alleen de bezoeker doordrongen van het belang. Roda’46 begon plichtmatig en inspiratieloos. Zwaluwen’30 had het initiatief en had het beste van het spel achteren. Na vijf minuten kwam Roda’46 op achterstand toen de bal via een rood-zwart been achter doelman Mischa Claassen verdween, 0-1. Het doelpunt schudde Roda niet wakker. Zwaluwen’30 was de bovenliggende ploeg en de thuisclub liep achter de feiten aan. Dat de bezoekers na 24 minuten door een goal van Thomas Hand de 0-2 maakten was dan ook geen wonder. De wedstrijd was eigenlijk gespeeld, toen even later Jeff van der Bult het veld werd uitgestuurd, nadat hij eerst een stevige overtreding maakte en vervolgens een grote mond tegen de scheidsrechter opzette.

Het was opmerkelijk dat Roda Zat1 pas na dit incident de mouwen opstroopte en de rug rechtte. Ineens werd er wel gestreden. De opponenten werden gelijkwaardig.  Dat Roda met tien man speelde was niet te merken. Kansen werden weliswaar weinig gecreëerd, maar het was hartverwarmend om te zien dat de inzet en volle overgave weer terug was.

Na de pauze probeerde Roda hartstochtelijk aan te vallen. De tegenstander speelde het slim en was veel dichterbij een derde doelpunt dan dat Roda een tegentreffer zou maken. Naarmate de tijd verstreek werd de thuisclub steeds wanhopiger. Ze vielen wel aan, maar gevaarlijk konden ze niet worden. Pas twee minuten voor het einde kwam de Zat1 van Roda’46 dichterbij. Bij de achterlijn passeerde Menno Majolee zijn tegenstander met een prachtige actie en trok de bal laag terug. Anass Akharouid schoof de bal in het doel, 1-2.

De resterende tijd was te kort om de gelijkmaker nog te forceren.