Dames Roda'46 op kop na winst op SVO Krommerijnstreek

Voor de wedstrijd werd al besproken dat dit hét weekend van de Roda-dames kon worden. Zelf moesten de dames dan wel winnen van SVO Krommerijnstreek VR2 terwijl de directe concurrenten van Roda tegen elkaar speelden. Bij winst zou Roda dus op minimaal twee concurrenten uitlopen.

Voor de wedstrijdbespreking werd al duidelijk dat de wedstrijd Hoogland – Fit in een 0-0 is geëindigd. Een mooi resultaat voor de Leusdenaren. Nu moesten de wel winnen van het laag geklasseerde SVO Krommerijnstreek. Op de zonnige dag werd ook nog de officiële teamfoto gemaakt met onze sponsoren De Korf en Restaurant de Buurman. Bedankt voor de sponsoring!

De dames waren al scherp in de warming-up. Het positiespel was scherp en we gingen met vertrouwen de wedstrijd in. Om 14.00 uur mocht pupil van de week Noémi de aftrap van de wedstrijd nemen. Na een mooie solo met aanvoerster Annelies schoot ze bal keurig achter de doelvrouw van SVO. Een minuut later werd de wedstrijd officieel in gang gezet door scheidsrechter Mario. Top dat je wilde fluiten. De meiden vonden je heel prettig in het veld.

De Roda-dames begonnen ontzettend goed aan de wedstrijd. Al na vier minuten stond er 1-0 op het scorebord. Een corner van Anouk Wiersma belandde in één keer in het doel. Niemand die het eerst door had, maar na lang twijfelen kon er toch gejuicht worden. Binnen tien minuten stond het al 2-0. Een mooie aanval, die via verschillende speelsters tot stand kwam, belandde bij Nikol. Ze omspeelde de keepster en kon uiteindelijk de 2-0 binnen schieten. Het publiek en staff kon genieten van het spel van Roda. Er werd goed gecombineerd en de ene aanval was nog mooier dan de andere. SVO werd naar achteren gedwongen en kwam er niet aan de pas. Na 22 minuten werd het 3-0. Een schitterende lange bal van Anouk Wiersma werd aangenomen door Rowan. Zij passte bal naar Nikol. Laatstgenoemde werd aangetikt in het strafschopgebied. Een terechte penalty die werd gegeven door scheidsrechter Mario. Rowan ging zelf achter de bal staan. De keepster dook de verkeerde hoek.

Roda bleef lekker combineren. We kregen ook genoeg ruimte om te voetballen. Onze midmid Rowan kreeg zo veel ruimte dat ze in een paar aanvallen zo het halve veld kon oversteken. SVO had hier geen antwoord op, waardoor Roda een handvol kansen kreeg. Het werd alleen niet goed uitgespeeld. Roda was heer een meester en het was wachten op de 4-0. Die kwam er dan ook in de 27e minuut. Een voorzet van Chelsea werd door Nikol vlak voor het doel binnen getikt. Een paar minuten later werden de rollen omgekeerd en kon Chelsea binnenschieten: 5-0.

Dit was dan ook de ruststand. Doel was om de tweede helft de “0” te houden en de score omhoog te schroeven. Er werden verschillende wissels doorgevoerd, maar Roda begon weer goed aan het tweede bedrijf. Drie minuten na rust kon Rowan binnenschieten na een voorzet van Anouk Wiersma. In het resterende gedeelte va de wedstrijd werd niet meer gescoord. Roda had wel de controle, maar het spel werd iets slordiger. Smetje op de sportieve wedstrijd was de actie van SVO’s keepster. Nadat ze al een overtreding mee kreeg (ze werd aangevallen in het vijfmetergebied) schopte ze onze speelster Carressa. De keepster werd met een gele kaart, en dus tien minuten tijdstraf, van het veld gestuurd. Roda profiteerde niet van het overtal. Het was de inval-keepster die een paar mooie reddingen had.

Mario bedankt voor het invallen vandaag. Op zondagochtend ben je gevraagd om in te vallen voor de zieke Michiel. Top dat je wilde fluiten vandaag. De meiden zijn heel blij met je geweest vandaag. Je hebt de wedstrijd goed onder controle gehouden en de wedstrijd goed aangevoeld. Hopelijk tot snel.
Na de wedstrijd was het lang wachten op de uitslag van de wedstrijd AFC VR1 – Sporting ’70 VR2. Ook deze twee teams zijn concurrenten voor het kampioenschap. Sporting’70 heeft haar eerste nederlaag geleden van het seizoen (4-2). Hierdoor is Roda weer officieel koploper in de competitie. Volgende week zijn de Roda-dames een weekje vrij. 1 december spelen we de thuis de topper tegen avv Fit. Hopelijk tot dan!

1-0 Anouk Wiersma