MO20 - Strijd, Doorzettingsvermogen en Teamwork

Voor dit weekend stond er voor de MO20-1 een wedstrijd op de planning tegen Delta Sports ‘95 FC MO20-2. Een ploeg waar we dit seizoen nog niet tegen hadden gespeeld, dus het beloofde een spannende pot te worden.

Door een aantal afmeldingen en ziekte moesten we met 11 meiden op pad richting Houten. Een wedstrijd/uitdaging die we samen, als TEAM moesten aangaan.  Aangekomen op de club werden de laatste details voor de wedstrijd besproken en werd er sportdrank met wat lekkers geregeld (waarvoor veel dank!).

Daarna was het tijd voor een korte, maar krachtige warming up. We moesten onze energie besparen voor de wedstrijd. Het team startte gemotiveerd aan de wedstrijd en Roda begon goed na ongeveer al in de 2e minuut was het Britt die Myka weg stuurde. De keepster van Delta kwam te laat uit, dus na een mooie schijnbeweging schoot Myka de bal beheerst, in de verre hoek, binnen.  Daarna ging het ging het heel lang gelijkwaardig op.  Delta kwam er een paar keer gevaarlijk doorheen, maar gelukkig hadden wij onze betrouwbare schakel, Wedeb, op het doel staan die een hoop ballen voor ons uit het doel wist te houden. Na ongeveer 30 minuten spelen werd er gefloten voor een overtreding in het voordeel van Roda. Aan Carlijn de taak om deze vrije trap te nemen. Helaas werd deze mooie bal uit het doel gehaald door de keepster van Delta, maar hielden we er een hoekschop aan over. Opnieuw Carlijn die de bal prachtig binnen de 5 meter trapte en uiteindelijk was het Myka die deze bal voor haar voeten kreeg en binnenschoot. Kort hierna kreeg een Roda speelster een gele kaart en dus tijdstraf en speelden we 10 minuten met een speler minder maar we hielden stand en gaven niks weg.

Met een 0-2 voorsprong liepen we in de rust terug naar de kleedkamer. De kleine puntjes werden op de i gezet voor de tweede helft en we gingen met een goed gevoel de tweede helft beginnen. De tweede helft was het de beurt aan Evelien het doel te verdedigen, omdat ze door blessure helaas niet verder kon voetballen. 15 minuten na rust moesten we, door een rode kaart, verder met 10 man. We stonden 0-2 voor, dus als team wilden we alles op alles zetten om de voorsprong niet weg te geven. Onderling werd er veel gecommuniceerd om alles op orde te houden. Niet veel later moest een andere speelster van Roda het veld verlaten, omdat ze niet meer verder kon. Dit zou dus betekenen dat het 11 tegen 9 werd, maar door de medewerking van Delta (waarvoor ook veel dank!) besloot Delta ook een speelster extra er vanaf te halen en speelden we 10 tegen 9.

Na ongeveer 75 minuten spelen werd er weer gefloten voor een overtreding in het voordeel van Roda en deze keer dat het de beurt aan Dorinka. De keepster kon de bal uit het doel houden, maar bokste de bal recht voor de voeten van Britt. Britt legde de bal af voor Dorinka die hem uiteindelijk binnen schoot. Vanaf toen viel er een last van onze schouder af en wisten we dat we deze overwinning mee naar huis konden nemen. Na een prachtige combinatie op links met Britt en Mette kreeg Mette de bal voor het doel en was het Wedeb die de bal wist de beheersen en mooi binnen schoot. De laatste minuten gingen voor ons om het achterin dicht te houden. Het eindsignaal was eindelijk daar en gingen met 0-4 weer terug richting Leusden. Dikke complimenten voor de meiden van de MO20-1 die deze wedstrijd op wilskracht hebben gewonnen. De achterhoede stond als een huis stond, de middenvelders die hebben gestreden en het gevaar van onze voorhoede. Een wedstrijd die we niet snel zullen vergeten!