Eenvoudige seizoensopening voor Roda 14-1

Zonder zelf groots te spelen, had Roda 14-1 in het eerste competitieduel een makkelijke ochtend in Hoogland. De promovendus werd met 0-5 verslagen op eigen grond. Veel moeite kostte het niet om deze overwinning tot stand te brengen, en het levert ook direct de koppositie op in divisie 5B.

Roda moest het in deze wedstrijd doen zonder de geblesseerde Ian Floor en Marwan Asba, en zag ook Stan van der Linden op het laatste moment afhaken. Thijn Herbrink en Djim vervingen hem (beide 13.1) en hadden een belangrijk aandeel in de wedstrijd.

In het eerste bedrijf wist Thijn Herbrink voor de ruststand te zorgen. Eerste strafte hij een fout van de keeper koelbloedig af, om vervolgens een weergaloze dieptebal van Pim Koenraads tegen de touwen te schieten. Heel veel meer dan deze hoogtepunten waren er in de eerste helft niet.

Na rust werd de wedstrijd iets aantrekkelijker. Met name doordat Roda steeds meer kansen bij elkaar gevoetbald kreeg. Djim opende de score na rust, en vervolgens was het tot 2 maal toe Milan Schreuder die het net deed bollen. Eerst een prachtige goal op aangeven van Djim, en de 5-0 viel wat gelukkig binnen uit een goeie corner van Erik Danieljan. Hoogtepunt in de 2e helft was nog de rentree van Youri Besseling, die na maanden blessureleed eindelijk weer inzetbaar was.

Aanstaande zaterdag speelt Roda 14-1 op het eigen Buiningpark de 2e competitiewedstrijd tegen Victoria. Aanvang op veld 3 is 11.30 uur.