Roda’46 JO18-1 start competitie goed

LEUSDEN - Roda’46 JO18-1 is de competitie goed begonnen door Achilles Enschede JO18-1 in een enerverende wedstrijd te verslaan: 3-2. De verschillen waren minimaal in dit treffen en het winnende doelpunt viel pas in de slotfase. Gabor schoot zijn ploeg net voor tijd pas vanaf de stip naar de zege.

In juni troffen beide ploegen elkaar al voor een oefenwedstrijd. Toen werd er in de laatste minuut met 3-3 gelijkgespeeld en daarmee kregen de Leusdenaren te veel. Hoewel Roda’46 in dit treffen de organisatie goed had staan, kreeg Achilles in de eerste helft wel een aantal kansen. Meer door de slordigheid van Roda’46 dan door uitgespeelde kansen. Na een klein halfuur kwamen de bezoekers uit een corner op voorsprong: 0-1. Niet veel later trok Sepp - die een uitstekende wedstrijd speelde - de stand gelijk, ook vanuit een hoekschop: 1-1.

Lang kon Roda’46 niet genieten van de 1-1, want binnen twee minuten keken de roodzwarten alweer tegen een achterstand aan. Een lange bal werd niet goed verwerkt en de spits uit Enschede rondde vervolgens knap af: 1-2. Nog voor de rust werd de stand weer gelijkgetrokken. Na een snelle aanval via rechts, opende Gabor goed op Rishen, die niet nadacht en de bal met een prachtige volley achter de doelman schoot: 2-2. Net voor rust brak Norendly door en zijn voorzet werd net gemist. Al zou een voorsprong bij rust - gezien het spelbeeld - wat te veel zijn.

In de tweede helft ontspon zich een enorm voetbalgevecht. In de positieve zin van het woord. Beide ploegen speelden vol voor de overwinning. De roodhemden hadden de meeste controle, maar ook Achilles was via een vrije trap dicht bij een doelpunt. In de slotminuten werd Norendly gevloerd in de zestien. Gabor schoot vanaf de penaltystip raak (3-2), zodat de zege naar Roda’46 ging.

Gezien het spelbeeld was een gelijkspel misschien wel terecht geweest, maar de vechtlust van JO18-1 mag er zijn. Op karakter speelden de Leusdenaren zich richting de overwinning. Een goede zege tegen een goede tegenstander. De eerste driepunter van het voorjaar is zo een feit.