Roda-dames laten zich niet gek maken door BFC

Na een weekje rust stond er weer een wedstrijd op het programma. Deze keer was de tegenstander BFC VR1. BFC stond op een gedeeltelijke eerste plek met ons en twee andere teams. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden, in een competitie waarin elk team al puntenverlies had geleden. Dames 2 was vandaag vrij, waardoor Mai kon aansluiten. Vandaag waren onze sponsoren Restaurant de Buurman​ en De Korf aanwezig om de wedstrijd te bewonderen en met ons op de foto te gaan. Een mooie nieuwe teamfoto werd gemaakt. Ook deze week hadden we weer een pupil van de week, Lara. Ze had bij haar eigen team al 6 doelpunten gemaakt dit weekend en liet ook bij ons zien dat ze makkelijk scoort.
De scherpte die we in de warming-up lieten zien, zagen we ook terug in het begin van de wedstrijd. In ons inmiddels vertrouwde 4-4-2 opstelling gaven we BFC weinig ruimte. Alleen op hun eigen helft lieten we ze vrij, maar wanneer ze over de middenlijn kwamen zette we volle druk. Hierdoor kwamen ze niet in het spel dat ze wilden spelen en kwamen ze met lange ballen, welke door onze verdediging onschadelijk gemaakt konden worden. De vooraf gevreesde gevaarlijke spits werd goed verdedigd door Nathalie. De spits raakte hiervan behoorlijk gefrustreerd. Zelf probeerden we niet voor lange ballen te gaan maar over de grond op te bouwen. Dit ging al heel aardig, waardoor we kansen kon creëren. Nikol was het die ons op voorsprong zette. Na een goede actie schoot ze de bal achter de keepster van BFC in het netje, 1-0! Het vasthouden van deze voorsprong was in de eerste helft hoofdzakelijk onze taak. We werden iets slapper waardoor BFC nog wat kansen kreeg. Gelukkig gingen deze kansen net mis of pakte keepster Sandra ze. Met een kleine voorsprong gingen we aan de thee.
In de rust werden een aantal dingen besproken die beter moesten, zodat we niet meteen de voorsprong zouden verliezen. We moesten het veld ingaan alsof het gelijkspel was, hierdoor hoopten we de scherpte te houden. Daan kwam in het veld voor Carmen op de linksback positie. In de tweede helft hadden we wat meer moeite met de snelle positiewisselingen van BFC. Ze speelden afwisselend met twee of drie spitsen. Hierdoor stond in sommige situaties onze rechts- of linksback vrij. Door de onrust in het veld viel dan ook de 1-1. Een speelster van BFC kwam op snelheid op het doel af en schoot de bal hoog, net onder de lat door, in het doel. De snelle gelijke stand was iets waarvoor we in de rust al een beetje bang waren. Wat mooi was om te zien, was dat we niet opgaven maar juist extra hard voor elkaar gingen werken en bleven voetballen. Dit zorgde ervoor dat we na de 1-1 het tempo verhoogden en hierdoor kansen konden creëren. We kregen een aantal vrije trappen mee van mooie plekken maar helaas gingen deze net over of werden ze gepakt door de keepster van BFC. BFC merkte dat ze onderdruk stonden, waardoor deze ploeg steeds agressiever werd. Er werd al een aantal keer nagetrapt, waarvoor de scheidsrechter vrije trappen gaf, maar de kaarten nog op zak hielt. Het laatste half uur van de wedstrijd werd BFC nog onsportiever door vieze en gemene overtredingen te maken. Ook werden er dingen gezegd tegen ons die we niet graag delen. De scheidsrechter besloot om hiervoor wel in te grijpen en gaf enkele speelsters een gele kaart. Wij bleven voetballen en na een goede actie scoorde Nikol haar tweede doelpunt, 2-1! Ons enige doel in de resterende minuten was deze voorsprong behouden. BFC werd nog geïrriteerder en agressiever. Een speelster van BFC, welke al een gele kaart op zak had, haalde Nikol van achteren neer zonder dat zij de bal raakte. Hierdoor moest zij met een directe rode kaart het veld verlaten. Helaas voor ons moest Carressa het veld ook verlaten maar dan met een enkelblessure. Dit zag er niet goed uit, en dat bleek ook wel toen ze later in het ziekenhuis zat. Wat er precies met haar enkel is horen we deze week, maar duidelijk is wel dat ze een tijdje niet mee kan spelen. Toen de scheidsrechter de wedstrijd af floot, waren we ontzettend blij en opgelucht dat we gewonnen hadden en niet nog meer blessures hadden opgelopen. De drie punten bleven in Leusden, waardoor wij nu koploper zijn.

Volgende week spelen we uit bij SDO. Deze ploeg heeft gewonnen van Hoogland, waarvan wij verloren. Het zal dus een spannende wedstrijd worden!