Roda-dames opnieuw te sterk voor Hoogland Vr2

Hoogland VR2 – Roda ’46 VR1 part II

Vandaag speelden de dames van Roda ’46 opnieuw tegen Hoogland VR2. Drie weken geleden stond precies dezelfde wedstrijd op het programma, alleen toen voor de beker. Toen wonnen de Leusdenaren met 0-2. Die wedstrijd was toen redelijk in balans. Het was Roda die toen iets beter verdedigde en effectiever voor de goal was. Hoogland was vandaag uit op revanche en Roda wilde laten zien dat ze toentertijd verdiend hadden gewonnen.

De weersomstandigheden waren dramatisch, maar de meiden waren wel vol overtuiging aan de wedstrijd begonnen. Misschien hielp het dat de dames afgelopen donderdag in de stromende regen al hadden getraind. Sommige meiden vonden het namelijk “prima voetbalomstandigheden”.

Van te voren is Hoogland goed geanalyseerd. Het is namelijk de thuisploeg twee verschillende speelstijlen hanteert. Aanvallend speelt de ploeg 4-3-3, maar verdedigend juist 4-4-2. Het gevaar van Hoogland kwam in de eerste helft door persoonlijke foutjes achterin of door vrije trappen die we rond het zestienmetergebied weggaven. Daarentegen was het juist Roda die gevaarlijk werd door steekballen vanuit het middenveld of via de vleugels. Het was soms wachten op de 0-1. Roda was namelijk veel gevaarlijker dan Hoogland. Het was Rowan die een keer vergat te schieten en maar door bleef dribbelen. Of het kwam voor dat een voorzet net niet aankwam. Roda kreeg langzaam de overhand in de wedstrijd en soms was het genieten langs het veld. Gelukkig viel dan voor rust nog de 0-1. Rowan rondde een mooie aanval af. Terecht? Jazeker.

In de rust werd de vorige wedstrijd tegen Hoogland erbij gehaald. Toen stond het ook 0-1 in de rust en hadden we het de eerste toen minuten van de tweede helft ontzettend lastig. We werden toen naar achteren geduwd en bleven ternauwernood overeind. In de wedstrijd van vandaag doorstond Roda de storm die maar geen storm werd. We hadden meer druk van Hoogland verwacht. Roda verdedigende goed en kreeg ook nog verschillende kansen op de 0-2. Nikol vergat te scoren (één-op- één), maar het vertrouwen op een mooi resultaat groeide. Ook hebben een grote kans gemist in de rebound. Wie deze kans mistte is mij even ontschoten. Maar toch werd het 0-2. Rowan mocht aanleggen voor een vrije trap randje zestien. Een onhoudbaar schot die richting kruising is gegaan.

Verzet gebroken bij Hoogland? Nee eigenlijk niet. De coach van Hoogland besloot de laatste vrouw door te laten schuiven naar het middenveld. Roda moest even zoeken naar de juiste oplossing van het ondertal, maar door goed te kantelen kreeg Hoogland geen 100%-kansen. Of de pass was te hard of we konden nog net een been tegen de bal zetten. Hoogland had vaak geen oplossing in de kleine ruimtes. Ze werden steeds slordiger en dat resulteerde dan ook in de 0-3. Misschien een beetje tegen de verhouding in, maar Rowan kon een terugspeelbal onderscheppen. Daarna soleerde ze door de verdediging en schoot ze de bal achter de keepster.

Een mooie overwinning tegen onze “angstgegner”. We houden deze naam voor onze tegenstander, want we moeten namelijk nog een keer tegen ze. Dit is wel na de winterstop.

We bedanken ook de scheidsrechter voor het goede fluiten vandaag. Lekker veel door laten gaan en ingrijpen als het moest. Ook staat het moment ons bij dat de scheids de bal tegen zich aan kreeg geschoten. Je hoorde opeens keihard "Oeh!" en de hele bank lag gigantisch in een deuk.

Door deze overwinning staat “vrouwen 1” bovenaan in de competitie. Er moet wel gezegd worden dat sommige teams nog niet gespeeld hebben of een wedstrijd minder hebben gespeeld.
De start van de competitie is veelbelovend. Helaas zijn we volgende week vrij, maar over twee weken spelen we thuis tegen Rivierwijkers. Tot dan!?