Roda-dames winnen van „angstgegner“ Hoogland Vr2

Het was vroeg verzamelen voor de dames uit Leusden. Om 09.00 uur vertrokken we voor de tweede bekerwedstrijd naar VV Hoogland vr2. Het beloofde van te voren een spannende wedstrijd te worden, want Hoogland VR2 is vorig seizoen kampioen geworden in de 4e klasse. Thuis werd vorig seizoen verloren met 0-1 en uit werd er 0-2 verloren. Hoogland VR2 werd vorig seizoen tegen ons kampioen helaas…..Dit seizoen spelen diezelfde dames weer in de 4e klasse. Een vergissing of een teken van zwakte!? Jammer dat die meiden niet “gepromoveerd” zijn naar de 3e klasse. Afijn, de wedstrijd tegen Hoogland moest wel gespeeld worden. Wie deze wedstrijd ook zou winnen, winst betekende bijna groepswinst van het bekertoernooi.

Dit seizoen heeft dames 1 een grote groep meiden. Mocht iedereen aanwezig zijn hebben we 19 dames die een balletje willen trappen. Helaas mogen maar 16 meiden op het wedstrijdformulier, dus mochten Anouk Wissink, Anouk Wiersma en Nikol niet meedoen aan de wedstrijd. Volgende keer zijn drie andere meiden aan de beurt.

Na de overwinningen tegen Quick en SEC waren de dames klaar voor de volgende test; Hoogland VR2. We zouden ze bestrijden met onze eigen spel. Alle speelsters zouden moeten kantelen en de vleugelaanvallers zouden vandaag extra meters moeten pakken richting middenveld. De eerste twintig minuten golfde het spel heen-en-weer. Zo had Dewi een paar uitstekende reddingen en kregen Rowan en Carressa verschillende kansen. Het was vaak de keepster die in de weg lag. Gedurende de eerste helft kreeg Roda uiteindelijk steeds meer de overhand. Er werd goed gekanteld en de ruimtes werden klein gehouden voor Hoogland. Hoogland werd niet meer gevaarlijk, behalve via een paar afstandsschoten. De beloning voor het goede spel kwam uiteindelijk toch zo’n tien minuten voor de rust. Rowan had al een paar keer kunnen schieten, maar dribbelde toch door. Uiteindelijk kreeg ze de bal voor haar rechterbeen en schoot de bal netjes achter de net ingevallen keepster.

Na rust stonden de dames van Roda gigantisch onder druk. Hoogland greep ons bij de strot en we kwamen niet meer aan voetballen toe. De uitploeg kwam niet meer over de middenlijn en iedereen bleef maar achteruit lopen. Het was des te verrassender dat we toch in die tien minuten na rust op 0-2 kwamen. Carressa werd de diepte ingestuurd. De bal stuiterde tussen onze spits en de keepster in. De keepster mocht uiteraard de bal niet in haar handen pakken, terwijl Carressa goed druk zette. De spits bedacht zich geen moment, pakte de bal af en schoot de bal tergend langzaam het doel in. Het duurde zo’n vijf tot tien seconden voor dat de mensen in de dug-out en de speelsters in het veld konden juichen.

Gedurende de tweede helft bleef Roda de controle houden. Hoogland werd niet meer gevaarlijk en heeft geen schot meer gelost in de tweede helft. De thuisploeg ging nog wel 1-op-1 spelen, maar wij reageerden hierop door 4-4-2 te gaan spelen. We bleven goed de ruimtes klein maken en Hoogland had moeite de ruimte te vinden.
Dames, complimenten voor het vertoonde spel vandaag. We zijn nog bezig met een proces, maar we zijn al ontzettend goed bezig. Je zag bijvoorbeeld dat Hoogland totaal niet kantelde vandaag. Iets dat Roda al redelijk goed beheerst.

Volgende week staan er weer twee trainingen op het programma. We gaan ons klaarmaken voor de laatste bekerwedstrijd tegen Hooglanderveen VR1. We hebben aan een gelijkspel genoeg om door te gaan naar de volgende ronde, maar we gaan natuurlijk voor de winst!