Roda Vr1 houdt de 3 punten in huis!

Zondag 10 maart mocht Roda Dames 1 weer aan de bak tegen Weesp. De uit wedstrijd hebben we gelijk gespeeld dus we wisten wat ons te doen stond, WINNEN!! Aangemoedigd door twee pupillen van de week, Marlinde en Isabelle, gingen we aan de slag om de door hun voorspelde 4-1 te halen.
De wedstrijd werd gefloten door niemand minder dan Andy Wolff, net gestart als arbiter bij seniorenwedstrijden, en dat heeft hij perfect gedaan!
Het waaide hard maar daar zouden beide partijen last van hebben. Wij startte met de wind in onze rug en onze pupillen gaven ons het goed voorbeeld door te scoren bij hun aftrap. Daarna mochten wij het balletje overnemen en hier begonnen we sterk mee. Binnen 10 minuten 1-0 op voorsprong door een prachtig lange-afstand schot van Mirjam Roorda van buiten de zestien. Dat was een lekker begin.
Over en weer kwamen er kansen maar Roda wist er helaas niet meer in het doel te krijgen dan de 1-0.
We gingen de rust in, even opwarmen met een kop thee en nog even de laatste tactieken doorspreken.
Bij terugkomst op het veld bleek de wind gunstig voor Roda te zijn gedraaid en opnieuw hadden we de wind redelijk in onze rug.

Een paar mooie kansen van de tegenstander werden keurig tegengehouden door onze keepster Dewi van meiden -019, top gewerkt!!