Roda'46 Dames winnen van FIT


Op zondag 23 oktober hadden de Roda dames een bekerwedstrijd tegen Fit vr3. Zoals iedereen weet is het geen makkelijke start geweest voor de dames, omdat we met een spelerstekort te maken hadden. Maar inmiddels gaat dit een stuk beter en kunnen we echt weer bouwen met het team. Natuurlijk kunnen we altijd nog meer spelers gebruiken, dus mocht je nog twijfelen... kom een keertje mee trainen!

De dames werden vandaag versterkt door onze pupil van de week Mathilde. De speelster van de MO11 mocht de aftrap nemen en scoorde.

De dames van Roda speelden vandaag met een ander spelsysteem namelijk 4-4-2 ipv het vertrouwde 4-3-3. In het begin moesten we hier aan wennen maar al snel wisten we elkaar te vinden. De eerste helft waren we aan elkaar gewaagd. Bij fit speelde oud bekende Maartje mee en nikol had als opdracht mee gekregen haar niet te laten voetballen. Deze taak voerde ze erg goed uit en zo wisten we het grootste gevaar uit fit te halen. Verder heeft Chelsea zich opgeofferd om als verdediger te gaan voetballen voorlopig. Ze vindt dit echt niet leuk, maar we zijn er heel erg blij mee! Ze heeft vandaag weer laten zien hoe goed ze daar staat en is verdiend (wo)man of the match geworden. Er waren kansen voor Roda, maar helaas wilde hij er nog niet in. Gelegenheidsspits Sanne kwam een aantal keer goed door, maar wist helaas het net niet te vinden. We gingen met 0-0 de rust in.

In de tweede helft kregen we wat meer ruimte van fit, waardoor er steeds meer combinaties gemaakt konden worden. Dit resulteerde in een hoop kansen, maar het vizier stond helaas niet altijd op scherp. Gelukkig wist Mirjam die op het middenveld goed de combinaties wist te vinden met Aniek toch nog te scoren waardoor de dames van Roda een verdiende overwinning behaalde.

Meiden uit de jeugd weer bedankt voor jullie aanvulling.