Roda'46 Dms2 wint van SDO Dms2, 2-1

Lekker met de meiden voetballen!

Zondag stonden we om 10 uur op Roda om te verzamelen. Benieuwd naar hoe de wedstrijd vandaag zou verlopen. We hadden weer een aantal aanpassingen moeten doen aangezien onze ‘vaste’ keepster van de MO19-1 helaas een operatie heeft gehad waardoor wij zonder keeper zaten. Gelukkig voor ons heeft Lisanne keep ervaring dus konden we haar op goal zetten. Aangezien wij nog steeds te weinig speelsters hebben en een aantal met blessure’s, hadden we weer een groot aantal meiden moeten lenen van de MO17-1, MO19-1 en van de dames 1. Dankjewel voor het meespelen meiden!
Om 11:00 stonden we klaar voor de aftrap. We begonnen erg sterk, en wonnen vrijwel elk duel. We waren lekker aan het overtikken en konden op elkaar vertrouwen. Onze eerste echte mooie kans was bij een indirecte vrije trap van Fleur, die helaas belande op de lat, maar het duurde gelukkig niet lang voor de 1-0 wel in het net viel. Rond de 25e minuut kreeg Linde de bal aangespeeld, ze liep nog wat verder door en gaf een bal voor die langs een aantal tegenstanders ging en recht op Anouk belande die hem er in één keer lekker in kon tikken. Dit was een hele opluchting voor ons, want hierdoor kregen we wat meer vertrouwen in onszelf. We wisten dat we er nog meer uit konden halen, maar helaas gingen de aantal kansen die werden gecreëerd er niet in. Tot de 45e minuut, Laura kreeg een mooie bal van Fleur aangespeeld die nog een paar stappen de bal meenam en toen de 2-0 maakte. We wisten niet wat ons overkwam na de resultaten van afgelopen weken. Met veel opluchting gingen we de rust in, maar hebben we wel duidelijk gemaakt dat we niet te blij moeten zijn en gefocused moesten blijven omdat we het laatste weken ook last minute onnodig weggaven.

Tweede helft begonnen we weer sterk, we waren opnieuw leuk aan het voetballen met af en toe een kansje tussendoor. Helaas viel rond de 65e minuut de 1-2, puur omdat we even iets aan het inzakken waren. De rest van de wedstrijd waren we weer de sterkere ploeg, en waren we als een goed team aan het vechten voor de winst. Het was dan ook een hele ontlading toen het eindsignaal werd gefloten. Zo’n wedstrijd was precies wat we weer nodig hadden. Nu gaan we ons weer richten op volgende week, dan spelen we om 10:15 bij Hoogland.