Roda'46 Vr1 blijft koploper na zege op SDO

SDO VR2 – RODA’46 VR1  0-1

Deze week stond de uitwedstrijd tegen SDO VR2 op het programma. SDO won vorige week van de vrouwen van Hoogland, waarvan wij verloren hadden. In deze competitie waarin de ploegen zeer aan elkaar gewaagd zijn, is elke wedstrijd net een finale. Ook deze week zou het weer spannend worden. Helaas heeft Carressa vorige week tegen BFC haar enkelbanden gescheurd, waardoor ze een tijdje niet mee kan voetballen. De opstelling was verder redelijk hetzelfde gebleven.

We begonnen de wedstrijd gelijkwaardig. Beide ploegen probeerden het spel te maken en kregen kansen. SDO kwam bijna op 1-0 door een afstandsschot, gelukkig voor ons belandde deze tegen de paal. Een paar minuten later was de tweede grote kans voor SDO door een voorzet vanaf de zijkant, welke door een speelster van SDO over het doel geschoten werd, terwijl ze helemaal vrij voor het doel stond. We werden hierdoor wel wakker geschut en gingen beter spelen. Ballen werden strakker ingespeeld en niet alles werd door de lucht weggeschoten. We probeerden via de grond onze spitsen Melina en Melanie te bereiken. Vlak voor rust kregen we een vrije trap van een meter of 30. Melina schoot de bal tegen een speelster van SDO aan, waarna de bal weer terug kwam bij Melina. Ze bedacht zich geen moment en schoot de bal snoeihard op doel. Deze kanonskogel vloog zo het doel in, 0-1! Hiermee heeft Melina haar eerste Roda-doelpunt gemaakt! Na een harde botsing met een speelster van SDO moest Nadine het veld verlaten, voor haar kwam Marjoke erin. Gelukkig voor ons viel het met Nadine mee en gingen we met een voorsprong de rust in.

Dirk was in de rust niet te spreken over ons spel. Het moest veel beter, want wat we nu lieten zien was onvoldoende. We mochten blij zijn dat we voorstonden. Na rust wilde hij een ander team zien. We begonnen de tweede helft beter dan normaal. Vaak zijn we aan het begin van de tweede helft minder scherp, maar deze keer was dat niet zo. We gingen opzoek naar de 0-2 en kregen hiervoor ook wat kleine kansjes maar deze werden niet verzilverd. Zo kwam Carmen nog dichtbij het doel van SDO. Het laatste half uur van de wedstrijd werden we achteruit gedrukt. SDO was constant aan de bal en probeerde er alles aan te doen om de 1-1 te maken. Wij moesten ervoor zorgen dat elke aanval van hen onschadelijk gemaakt werd. De verdediging bestaande uit Marit, Nathalie, Mirjam en Daan zorgde ervoor dat SDO tekens tegen een muur aanliep. Wanneer SDO toch nog een schotkans kreeg was het keepster Sandra die de bal uit het doel hielt. Met een aantal goede reddingen heeft ze ervoor gezorgd dat SDO niet tot scoren kon komen. Ook van het middenveld bestaande uit Chelsea, Nikol, Annelies en Nadine werd veel gevraagd. Ze moesten bijna de hele tweede helft meeverdedigen. Nikol werd nog hard onderuit gehaald en hoorde hierbij een knak. Gelukkig was het niet haar been maar scheenbeschermer welke gebroken was. Na ruim 90 minuten voetballen floot de goed fluitende scheidsrechter af en waren de punten voor ons binnen. We hebben de wedstrijd gewonnen op karakter. Er is voor elkaar gevochten om de aanvallen van SDO tegen te gaan en de overwinning binnen te slepen. De speelsters van SDO waren erg sportief en feliciteerden ons dan ook met de overwinning.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Weesp op het programma. Deze ploeg staat met vijf gespeelde wedstrijden op 12 punten, terwijl wij met zes gespeelde wedstrijden op 15 punten staan. Ook deze wedstrijd belooft dus spannend te worden.