Roda'46 Vr1 met een punt terug uit Weesp

Weesp VR1 – Roda’46 VR  1-1

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Weesp VR1 op het programma. Deze ploeg stond momenteel op een tweede plaats achter ons. Ze hadden drie punten minder, maar ook één wedstrijd minder gespeeld. Het beloofde dus weer een spannende wedstrijd te worden. Weesp had voorafgaand aan de wedstrijd al aan eigen supporters gevraagd met velen te komen, omdat het hier ging om een wedstrijd om de koppositie. Met 14 eigen speelsters vertrokken we op tijd naar Weesp.

De opstelling was niet anders dan afgelopen weken. Melina die vorige week de winnende goal erin schoot, stond ook deze wedstrijd weer voorin. Daar mocht ze samen met Melanie proberen gevaarlijk te worden voor de goal van Weesp. Ons duo op het middenveld bestond weer uit Nikol en Annelies en op de rechts- en linkhalf speelden Chelsea en Nadine. De verdediging bestond uit Marit, Mirjam, Nathalie en Daan. Op doel uiteraard Sandra. We begonnen de wedstrijd gelijkwaardig. Beide ploegen lieten zien voor de overwinning te willen gaan. Beide ploegen kregen kansen maar deze werden niet verzilverd. Één minuut voordat we de rust in zouden gaan was het weer Melina die scoorde! Ze kreeg een diepe bal mee van Nikol en ging op het doel van Weesp af. De keepster kwam uit maar Melina was eerder bij de bal. Ze tikte de bal opzij en kon hierdoor de bal zo in het lege doel van Weesp schieten, 0-1! Met een lekker gevoel gingen we de rust in.

De tweede helft begonnen we wat slapper dan dat we voor rust speelden. Helaas voor ons viel dan ook al snel de 1-1. Door een foutje kwam de bal bij een speelster van Weesp, welke de bal voor kon geven op een vrijlopende speelster, die de bal zo in het doel kon tikken. We moesten door opzoek naar de 1-2, want we wilden dit goedmaken. Er werden via Melina en Annelies nog mooie kansen gecreëerd maar helaas resulteerde dit niet in doelpunten. Nikol probeerde het ook een aantal keer met een afstandsschot maar deze gingen ook mis. Helaas voor ons viel Mirjam ook nog eens geblesseerd uit. Met nog 10 minuten te spelen werd het steeds lastiger om deze voorsprong vast te houden. Weesp werd nog heel gevaarlijk maar gelukkig voor ons zat Sandra er goed bij. Na ruim 90 minuten spelen floot de goedfluitende scheidsrechter af en moesten we tevreden zijn met 1 punt.

Met deze uitslag staan we nog wel bovenaan maar komen de andere ploegen heel dichtbij. Volgende week spelen we thuis tegen Sporting VR2. Deze ploeg heeft vorige week 6-0 gewonnen van ons tweede damesteam en ook gisteren weer 7-0 van een andere ploeg. Duidelijk is dus dat het een veelscorende ploeg is. We gaan het zien! Komt u ons aanmoedigen? We spelen zondag om 14.00 uur thuis! Tot dan.