Roda'46 Vr1 toe aan de winterstop

HOOGLANDERVEEN VR1 – RODA’46 VR1     6-4

Het was niet de beste wedstrijd van Roda VR1 gisteren in Hooglanderveen. Het doelpuntenfestijn leverde de Roda dames geen punten op. Het eerste elftal van de Roda dames begon dit seizoen erg sterk met vele overwinningen en weinig tegendoelpunten. Helaas ging het de afgelopen weken al wat minder omdat we speelsters missen of kampen met blessures. Tegen Weesp speelden we gelijk en vorige week verloren we nipt (2-1) van Sporting. Gisteren moesten we tegen de nummer laatste in de competitie; Hooglanderveen VR1. Deze tegenstander moesten we toch kunnen verslaan zou je denken...

We begonnen de wedstrijd in een andere opstelling dan normaal. Mirjam speelde voorin en Chelsea als laatste vrouw. Het leek een goede zet want na 5 minuten was het Mirjam die de 0-1 erin schoot, na een goede voorzet van Melina. Daarna was er een grote kans op 0-2 maar die ging helaas mis. Aan de andere kant viel er wel een doelpunt. De sterke spits van Hooglanderveen schoot de bal hard achter keepster Sandra, 1-1. Niet veel later was het Melina, die na een goede actie van Melanie de bal in het doel van Hooglanderveen schoot 1-2. Ook nu konden we de voorsprong niet lang vasthouden want al snel was het weer Hooglanderveen die scoorde, 2-2. Ongelukkig voor ons viel hierna ook keepster Sandra nog uit. Daan verving haar plaats in het doel. Met deze 2-2 stand zijn we gaan rusten.

In de rust besproken we de goede en minder goede momenten. We waren redelijk tevreden over onze aanvallen maar moesten het achterin wel dichthouden. We wilden deze wedstrijd hoe dan ook winnen. Vol goede moed begonnen we dan ook aan de tweede helft. Het bleef even gelijk op gaan maar daarna kregen we twee snelle doelpunten achter elkaar tegen. Dit zorgde ervoor dat we, met nog een half uur te spelen 4-2 achter stonden. We besloten meer risico te gaan nemen door achterin één op één te gaan spelen en voorin met een extra spits. Nikol was doorgeschoven en dit zorgde voor wat meer gevaar voorin. We kwamen weer terug in de wedstrijd toen Nikol de 3-4 en 4-4 scoorde. Dit gaf vertrouwen en we gingen opzoek naar de winnende goal. We kregen nog wat kleine kansen en een vrije trap maar ze gingen er niet meer in. Het was dan ook ontzettend balen toen Hooglanderveen de genadeklap uitdeelde door nog twee keer te scoren. De scheidsrechter floot de wedstrijd af en de teleurstelling heerste enorm. We hebben het als team laten liggen.

Voor VR1 is het nu winterstop. Daar waren we ook wel aan toe. We hopen na de winterstop de draad weer op te kunnen pakken en weer punten te gaan winnen. VR2 speelt over twee weken de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen de Meern. Hopelijk kunnen deze dames 3 punten voor Roda pakken