Roda'46 Vr1 verliest koppositie

Mirjam Roorda scoorde voor Roda'46

RODA’46 VR1 – SPORTING’70 VR2   1-2

Deze week stond de kraker tegen Sporting’70 op het programma. Uit eerdere uitslagen van Sporting kon gehaald worden dat dit een veel scorende ploeg was. Roda moest vandaag winnen om de koppositie te kunnen behouden. Bij verlies of gelijkspel zouden er ploeg(en) over ons heen gaan.

We waren dan ook gebrand om vandaag een goed resultaat neer te zetten. We waren vandaag helaas niet compleet doordat we een aantal speelsters moesten missen. Carressa is nog steeds geblesseerd en Marit, Daan en Marjoke waren afwezig. Met een aantal meiden uit dames 2 en O19 werden we aangevuld. Deze week hadden we maar liefst twee pupillen van de week. Farah en Maren mochten samen de aftrap nemen en daarna hebben ze ons vanaf de bank aangemoedigd.

We begonnen de wedstrijd erg slordig. Snel hadden we door dat Sporting 4-4-2 speelde (net als ons) maar toch kregen we er geen grip op. Ze wisselden ontzettend snel van posities en hadden geen rugnummers waardoor elkaar coachen wat lastiger was. Het eerste half uur was het dan ook alleen maar tegenhouden van de aanvallen van Sporting. Sporting was voortdurend aan de bal en probeerde kansen te creëren. Gelukkig voor ons konden we staande houden en kregen we, met een aantal wissels wat meer grip op de tegenstander.  Helaas hebben we in de eerste helft geen kansen kunnen creëren voorin omdat we de bal niet goed vast konden houden. De achterhoede speelsters van Sporting waren erg lang en sterk aan de bal. We mochten dan ook blij zijn dat we met een 0-0 stand de rust ingingen.

In de rust werd het één en ander besproken wat beter moest. Op deze manier konden we namelijk niet doorgaan. We moesten zelf meer brengen in aanvallend opzicht. Trainer Dirk koos voor een aantal wisselingen in het veld. We gingen met twee andere spitsen spelen, namelijk met Nikol en Fleur. Deze twee speelsters moesten ervoor zorgen dat we de bal voorin wat meer konden vasthouden. De tweede helft begonnen we aanvallend veel beter dan in de eerste helft. We kregen al snel een aantal kansen. Wat dan ook erg jammer was, was dat we uit het niets een vrije trap tegen kregen, die de speelster van Sporting strak in de kruising schoot, 0-1. We baalden maar gingen door opzoek naar een doelpunt. Fleur kwam nog heel dichtbij maar schoot de bal zo in de handen van de keepster van Sporting. Daarna kwam Sporting wat meer terug in de wedstrijd en werd weer gevaarlijker. Helaas voor ons schoot een speelster van Sporting de bal, na een goede aanval, achter onze keepster Sandra, 0-2. We moesten nog ruim 20 minuten spelen en besloten om meer risico te gaan nemen. Mirjam schoof naar de aanval waardoor we 4-3-3 speelden, dit zorgde ervoor dat we voorin meer kracht hadden. Chelsea speelde nu centraal achterin. De verdediging pakte dit goed op want Sporting kwam er niet meer langs. Roda bleef druk voor voren houden en kreeg een corner mee. Deze werd goed genomen door Nadine, waarna de bal bij Mirjam kwam. Zij schoot op doel en een speelster van Sporting sloeg de bal met haar handen uit het doel. Een terechte gele kaart werd uitgedeeld en een penalty werd er aan Roda gegeven. Deze werd door Mirjam benut, 1-2! Nu was het op zoek naar de 2-2. Helaas voor ons waren de resterende 15 minuten niet genoeg om een punt over te houden aan deze wedstrijd. We waren dan ook erg teleurgesteld toen de scheidsrechter af floot.

Volgende week spelen we uit tegen Hooglanderveen. We hopen daar wel de 3 punten op te kunnen halen!