Roda'46 VR1wint moeizaam van De Meern

Gister stond de tweede wedstrijd van de competitie op het programma. Een thuiswedstrijd tegen de Meern VR1. In eerste instantie een onbekende tegenstander, maar al gauw zagen we een aantal meiden van het team van Maarssen van vorig seizoen. De Meern had vorige week verloren dus stond nog op 0 punten. Wij moesten onze tweede overwinning binnenslepen. De pupil van de week, Isa had zaterdag tegen de Meern gespeeld, waar ze 7-0 had gewonnen! Een goed voorbeeld. Scheidsrechter Wil was weer aanwezig.

De wedstrijd begon wat moeizaam. We waren wel de betere ploeg maar creëerden weinig kansen omdat het baltempo erg laag lag. Verdedigend kwamen we niet in de problemen en ook het middenveld stond sterk. Keepster Sandra had het rustig. Toch misten we vaak aansluiting van het middenveld, voor het creëren van kansen. We kregen wat kleine kansen via Marjoke en Carressa maar deze gingen er helaas niet in. De snelheid van Ellen over de linkerkant zorgde voor extra aanvallend vermogen. Haar voorzetten werden helaas niet benut. We gingen de rust in met een teleurgesteld gevoel. Dirk pepte ons op en gaf aan dat het tempo hoger moest. Marit heeft haar tennisracket opgeruimd dus kon weer komen voetballen, ze kwam in het veld voor Carmen.

De tweede helft begonnen we veel sterker. Ballen werden strak ingespeeld en we gingen minder lopen met de bal. Dit zorgde ervoor dat in de 55e minuut Nikol kon scoren. Ze liep alleen op de keepster van De Meern af en scoorde beheerst. De wedstrijd duurde nog lang dus we gingen opzoek naar de 2-0. Die kwam er ook maar werd helaas afgekeurd. Bij een actie op de linkerkant werd een speelster van De Meern ten val gebracht en zij viel op haar hoofd. Meteen daarna schoot Annelies de bal in het doel. Helaas voor ons keurde de scheidsrechter deze goal af. We gingen door opzoek naar de 2-0. De verdediging bouwde goed op zodat onze middenvelders ingespeeld konden worden. Via Melanie kwamen we ook nog een aantal keer voor het doel van het tegenstander maar de kansen gingen er weer niet in. In de 89e minuut kreeg Nikol nog een enorm grote kans maar helaas miste zij de scherpte.

Toen scheidsrechter Wil de wedstrijd af floot was de ontlading groot, we hebben gewonnen! De punten blijven dus hier. Volgende week spelen we uit tegen Rivierwijkers VR1. Dames 2 heeft tegen dit team gisteren 0-0 gespeeld. Hopelijk kunnen wij de 3 punten daar wel vandaan halen. We bedanken Wil voor het fluiten en Isa; leuk dat je er was!