Ruime zege Roda'46 Vr1 op Rivierwijkers

Nadat het tweede damesteam vorige week met één punt terugkeerde uit Utrecht, mochten wij deze week proberen te winnen van Rivierwijkers. Omdat deze club maar beschikt over één kleedkamer, hadden wij ons bij Roda alvast omgekleed. Aangekomen bij Rivierwijkers, was er ook maar één veld. Hierdoor moesten wij warmlopen op een veld van de vereniging ernaast. We waren aardig compleet vandaag. Helaas was Melanie ziek en was Nadine nog niet hersteld genoeg om mee te kunnen doen. Lisanne uit dames 2 speelde met ons mee.

We begonnen de wedstrijd in een inmiddels bekende 4-4-2 opstelling. We merken dat we hierdoor toch meer overwicht hebben op het middenveld. De halfspelers kunnen hierdoor veel meters maken, deze taak mochten Lisanne en Daan op zich nemen. De verdediging was ongewijzigd gebleven ten opzichte van vorige week: Carmen links, Mirjam en Chelsea centraal en Nathalie rechts. Het centrale duo op het middenveld bestond uit Annelies en Nikol en voorin zijn we gestart met Carressa en Marjoke.

We begonnen de wedstrijd wat slordig. Riverwijkers had meer balbezit en speelde beter positiespel. Toch lukte het ze niet goede kansen te creëren. Na een kwartier spelen kregen we meer grip op de wedstrijd. Bij de opbouw werd er goed gezocht naar vrijlopende middenvelders, welke vervolgens de aanvallers konden bereiken. Er kwamen wat kansen via Carressa en Nikol maar deze gingen er helaas niet in. In de 25e minuut kregen we een vrije trap, welke werd genomen door Mirjam. De bal viel net over de verdediging, waardoor Daan hem zo in het doel kon schieten, 1-0!

Met deze stand gingen we de rust in. Marit werd in het veld gebracht, waardoor Daan nog een linie naar voren kon. De tweede helft speelden beide ploegen veel beter spel. Ballen werden strak over de grond gespeeld en medespelers werden goed gevonden. Rivierwijkers kreeg een hele grote kans op 1-1 maar keepster Sandra kwam goed uit haar doel en blokkeerde het schot van de spits. In de 55e minuut was het Nikol die prachtig raak schoot van buiten de 16 meter, 2-0!

Dirk moest ondertussen 10 keer opdrukken, terwijl het spel alweer hervat werd. In de 70e minuut kregen we een vrije trap, welke weer door Mirjam genomen werd. Deze keer schoot ze zelf op doel en ging de bal net onder de lat door het doel in, 3-0!

Rivierwijkers bleef voetballen en opzoek naar een doelpunt. Hierdoor vielen er veel gaten, waar wij goed gebruik van maakten. In de 80e minuut schoot Lisanne van ver weg op doel. De keepster van Rivierwijkers dacht (denken wij) dat Carressa de bal wilde koppen, maar dit deed ze niet. Hierdoor viel de bal, zonder aangeraakt te worden, zo in het doel, 4-0! Lisanne die in de rust nog aangaf nooit te scoren, deed dit dus toch. Toen de scheidsrechter affloot was de vreugde groot, 9 punten uit 3 wedstrijden!

Volgende week spelen we de kraker thuis tegen Hoogland. De huidige nummer 2 van de ranglijst komt dan bij ons op bezoek. We willen er alles aandoen om de punten volgende week in Leusden te houden. We wedstrijd begint om 14.00 uur. Zien we je dan?