13-3 op weg naar de 3e plaats???

Voor de toppers van de 13-3 is het seizoen nog in volle gang. Doordat alle tegenstanders hun wedstrijden hebben gespeeld is precies uit te rekenen waar we kunnen eindigen. Uiteraard moeten er dan nog wel de nodige punten en doelpunten verzameld worden.

Vorige week zaterdag stond de uitwedstrijd bij Amsvorde op het programma. Na een gezellige fietstocht door de bossen van Amersfoort was het aan de toppers van de 13-3 om hier de tas met de 3 punten op te halen. Roda speelde een goede wedstrijd en door drie goals van Nick en één treffer van Brody werd het 2-4 voor de toppers en konden de punten na het zingen van het Rodalied in de bakfiets mee naar huis.

Vandaag was het Soest dat op bezoek kwam bij Roda. Bij winst zouden we stijgen naar plek 4. Lukt dat met een wat ruime score dan linkt zelfs plek 3 nog, afhankelijk van het doelsaldo.

Door het Pinksterweekend hadden we te maken met wat afwezigen. Gelukkig waren Amir, Jochem en keeper Marijn bereid om deze afwezigheid op te vangen, waarvoor dank.

Wederom speelde Roda een goede wedstrijd en zette dit gelijk kracht bij door in de 3e minuut al de score te openen. Jochem speelde de bal in de diepte op Nick die de bal goed meenam en de keeper van Soest kansloos liet, 1-0.

Roda dat in de eerste helft veel kansen creëerde vergat zich zelf te belonen. Nadat Nick nog twee keer wist te scoren kon Roda aan de thee met een 3-0 ruststand.

Na rust begon Soest fel en scherp aan de tweede helft. Ze wilden hun huid duur verkopen. In de 40e minuut was het Senna die het verzet van Soest definitief brak en de rebound na een schot van Brody binnen schoot, 4-0.

De honger van Roda was echter nog niet gestild en met nog een goal van Nick en twee doelpunten van Senna werd het uiteindelijk 7-0 in een hele leuke voetballende en sportieve pot.