Alweer winst voor RODA O14-1

Roda’46 14.1 heeft zijn 4e competitie zege op rij geboekt. Op het eigen Buiningpark werd IJsselmeervogels, na een 1-0 ruststand, met 4-0 verslagen.

Direct vanaf de aftrap was duidelijk dat Roda de betere ploeg van de middag was. Vele aanvallen richting de vijandelijke goal volgden. Roda was in de laatste fase van de aanval en in de afronding nog niet helemaal scherp. Maar kansen waren er voldoende. Maar ook aan de andere kant was het opletten geblazen. Tot 2 maal toe stond de snelle vleugelaanvaller van de vogels alleen voor doelman Van de Kamp, maar in beide gevallen kwam de keeper als winnaar uit de strijd. De openingstreffer kwam er uiteindelijk, zeer verdiend, na 27 minuten spelen. Noud Beukers kon vanuit de laatste linie via de as opdribbelen, en uiteindelijk met een splijtende pass Kieron Mbabazi alleen voor de keeper zetten. De spits wist hier wel raad mee en schoof met links binnen.

In het 2e bedrijf van deze sterke wedstrijd ging Roda duidelijk opzoek naar een grotere marge. De bezoekers kwamen er nog minder aan te pas, en de rood-zwarte tikten er lekker op los. De goals vielen echter pas richting het einde van de wedstrijd. Een 100 procent terechte goal werd echter nog wel afgekeurd, nadat de dienstdoende grensrechter uit Spakenburg het nodig vond om zich met het scoreverloop te bemoeien. Voor Roda’46 een reden om nog feller opzoek te gaan naar de goal. In de 64e minuut werd Ilyas Razik alleen richting de vijandelijke goal gestoken na een mooie bal van Badr Yaacoubi. Hij stiftte de bal fantastisch over de uitgekomen keeper heen om daarmee de 2-0 op het scorebord te zetten. De 3-0 volgde 2 minuten later. Wederom een assist van Badr Yaacoubi, Jasper Boerkamp wist te scoren. De laatste goal viel in de laatste minuut, en was er ook weer 1 van grote schoonheid. Wederom probeerde de grensrechter ten onrechte roet in het eten te gooien, maar ditmaal negeerde de scheidsrechter zijn buitenspel signaal. Hierdoor kon Kieron Mbabazi alleen richt de goal, maar hij zag ook Stijn de Ruig mee sprinten. Mbabazi was niet zelfzuchtig en tikte de bal opzij zodat De Ruig zonder enige moeite de 4-0 achter de keeper kon werken.

Aanstaande dinsdag staat er een midweekse oefenwedstrijd op het programma. Om 19.00 uur is op veld 2 1e divisionist PVCV de tegenstander. Komende zaterdag staat de verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. In Groningen is GVAV Rapiditas de opponent.