Belangrijke uitzege voor JO18-1

VLEUTEN - Roda’46 JO18-1 heeft een zeer belangrijke overwinning geboekt tegen PVCV JO18-1. In Vleuten werd de directe concurrent met 1-3 verslagen. Een snelle achterstand werd snel ongedaan gemaakt, waarna de roodhemden in de tweede helft afstand namen van de Vleutenaren. JO18-1 is aan een prima serie bezig, met tien punten uit de laatste vier wedstrijden.

Hoewel Roda’46 vanaf de aftrap direct de betere ploeg was, en al snel twee goede kansen kreeg, was het PVCV dat op 1-0 kwam. De eerste keer dat de thuisploeg bij Roda-keeper Noak kwam, was het raak. Daar raakten de roodhemden niet van in paniek, want een minuut later, in de achtste minuut, maakte Sam alweer gelijk: 1-1. Hoewel de bezoekers niet het beste spel van het seizoen speelde, had het wel de meeste kansen voor rust. Uit een corner zette captain Pepijn zijn ploeg op voorsprong: 1-2.

In de tweede helft bleef Roda’46 de betere ploeg, maar was PVCV in de reactie gevaarlijk. Noak was goed op zijn post en pakte onder andere een vrije trap uit de kruising. Toch besliste Rishen de wedstrijd twintig minuten voor tijd door een afgeslagen corner binnen te schieten: 1-3. Daarmee pakte Roda’46 de vierde plaats in de competitie over van Houten JO18-1. Zonder groots te spelen, maar als een team te opereren, pakte JO18-1 een goede zege.