Geweldige teamprestatie JO17-1

BEVERWIJK - zaterdag 8 oktober 2022

Roda’46 O17-1 heeft aan de uitwedstrijd in Beverwijk tegen DEM een verdiend punt over gehouden. Hier zag het bij rust nog niet naar uit. Roda’46 startte slap waardoor het binnen 10 minuten met 2-0 achterstond. Hierna viel DEM terug en kwam DEM vooral via een diepte bal over de laatste linie van Roda’46 tot scoringskansen. Het was dat keeper Julius Richardsen veelvuldig de sta in de weg bleek te zijn waardoor Roda’46 maar met een 2-0 achterstand ging rusten.

Tijdens de rust werd vooral gedacht in oplossingen, hoe gaan wij ons onder de druk van DEM uit spelen en hoe worden wij weer gevaarlijk? Dit had een positief effect want Roda’46 startte uitstekend de 2de helft. Roda kreeg 2 kansen maar had het vizier nog niet op scherp staan. Uiteindelijk was het Rishen Lodriquez die Roda’46 terug in de wedstrijd bracht door uit een assist van Cesur Kadir Arslan de keeper te passeren. Door deze goal ontbrandde de wedstrijd voor Roda’46 en voerde ze verder de druk op tegenover DEM. De 3 aanvallers Mylan van den Enden, Norendly Martins en Rishen Lodriquez bleken een ware plaag voor de verdedigers van DEM en ze hadden handen en voeten nodig om ze te kunnen stoppen. Uiteindelijk was het Rishen Lodriquez die op goal schoot, waarna de keeper de bal door zijn handen liet glippen… 2-2! Hierna hield Roda’46 het keurig vol, Julius Richardsen bleek telkens de sta in de weg en Guy Mess wist precies hoe hij de andere verdedigers Sepp van der Weert, Ferdi Tarhan en Wonder Ngeni  neer moest zetten zodat het gevaar van DEM werd geneutraliseerd. Wanneer Roda’46 het lastig had kon de bal altijd op de sterke spits Daan Bakker ingespeeld worden waar hij de bal vasthield of verlengde zodat Roda’46 weer gevaarlijk kon worden. De 2 middenvelders daarom heen Thomas Bos en Cesur Arslan konden dan om beurten aanvallend gevaarlijk worden.

Deze 2-2 was een ware teamprestatie, dankzij hard werken en de aanmoedigen van de geblesseerde spelers (Steyn Kok, Achraf Hammich, Sieb Doornebal en Floris Lindeman) sleepte Roda’46 een punt uit het vuur wat dik verdiend was.