Japanners technisch meerdere van Roda'46 C-jeugd

Op 2e Paasdag waren er bijzondere wedstrijden voorRoda’46 C2 en C1. Er werd namelijk gevoetbald tegen een Japanse tegenstander, te weten Minato SC. De Japanners zijn een week in Nederland en krijgen diverse clinics van de KNVB, bezoeken wat wedstrijden n het betaalde voetbal en spelen enkele vriendschappelijke duels tegen leeftijdgenoten in Neerland.

De eerste tegenstanders waren de C2 en C1 van Roda’46. Op een erg winderig Buiningpark was de C2 het eerst aan de beurt. Begonnen werd met een minuut stilte in verband met het overlijden van voetbalgrootheid Johan Cruijff.

In de beginfase leken de gasten te sterk voor Roda C2. De thuisploeg kwam nauwelijks aan de bal tegen de technisch zeer vaardige Japanners. Na vijf minuten was het al 0-1 en er was net iets meer dan tien minuten gespeeld of de tweede lag er ook al in.

Vanaf dat moment lieten de Nederlandsers zien dat ze ook best goed konden voetballen. Roda nam het initiatief en kwam terug. En hoe? Nog voor het rustsignaal van scheidsrechter Kondratiuk stond het 2-2.

In de tweede helft werd de recht over het veld waaiende storm steeds erger.Bovendien werden de spelers geteisterd door een enorme hoosbui. Ondanks de zware weersomstandigheden werd er heel aardig gevoetbald. De Japanse bezoekers kwamen halverwege het tweede bedrijf op 2-3. En daar bleef het bij.

In de tweede wedstrijd nam de C1 van Roda het op tegen het A-team van Minato. De kleine Japannertjes bleken een maatje te groot voor de thuisclub. Vooral op technisch gebied waren de tegenstanders een maatje te groot. Gedisciplineerd werd Roda C1 naar een 0-3 nederlaag gespeeld.

Ondanks dit verlies was het een leuke ervaring. De KNVB was erg tevreden over de ontvangst bij Roda’46.  De voetbalbond heeft toegezegd dat Roda’46 in de toekomst vaker buitenlandse ploegen over de vloer zal krijgen. Leuk!