JO13.1 "on fire"

De mannen van de JO13.1 hebben drie mooie weken achter de rug. Na een stroeve start in divisie 2F, werden de laatste drie wedstrijden winnend afgesloten, waarmee een 3e positie op de ranglijst is behaald.

Na een uitstekende voorbereiding, en een aantal uitstekende bekerwedstrijden, startte de competitie met een teleurstellend gelijkspel tegen DOVO. Een week later was Houten, de huidige koploper, geflatteerd met 4-1 te sterk. Daarna volgde dan gelukkig ook de 1e overwinning. In eigen huis ging FC Engelen met ruime cijfers over de knie. Lang duurder de feestvreugde niet, daar er een week later onnodig van Bennekom verloren werd.

Gelukkig wisten de mannen van trainer Timo van Dijk het tij te keren. De afgelopen 3 week is het team werkelijk 'on fire'! Het begon allemaal met een zeer sterke wedstrijd tegen PVCV op het eigen sportpark, waarin Roda'46 JO13.1 met 3-1 te sterk was. Een week later rolde de bal weer op ons eigen veld 1, wederom een sterke partij waarin ditmaal Hercules verslagen werd (tevens 3-1).

Tussendoor werden er ook nog 2 gave oefenwedstrijden gespeeld. Op Zoudenbalch te Utrecht werd in de slotfase onnodig met grote cijfers van FC Utrecht verloren. Enkele dagen later was het in Arnhem vele malen spannender: Op Papendal stond na 75 minuten een geflatteerde 5-2 op het scorebord tegen Vitesse.

Afgelopen zaterdag moesten de mannen aantreden tegen het altijd lastige Victoria. Op het winderige sportpark te Loosdrecht was er maar 1 doel: de 3e plaats halen. Om dit te bewerkstelligen was alleen een overwinning voldoende. De wedstrijd was rommelig, en werd een ware 'vechtwedstrijd'. Een betere ploeg was er niet aan te wijzen. In het eerste bedrijf kende de uitstekend dienstdoende scheidsrechter een terechte strafschop toe aan Roda'46, na een overtreding op Sem van Roomen. Sem, de penalty specialist, ging zelf achter de bal staan, en maakte eenvoudig de 0-1, tevens de ruststand. In het 2e bedrijf was het Victoria dat op zoek ging naar de gelijkmaker, en Roda'46 dat probeerde gebruik de maken van de ruimtes die vielen. Na 45 minuten spelen lukte het Luca Jansen om Jasper Boerkamp de ruimte in te sturen met een geweldige pass. Jasper faalde niet, en verdubbelde de marge.

Tien minuten later kwam de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Na matig uitverdedigen van Roda'46 wist Victoria de 1-2 te maken. Lang duurde de spanning niet, want enkele minuten later was het Jurre 't Mannetje die op het middenveld de bal ontfutselde, en na een solo de bal prachtig in de verre hoek krulde! Wederom 3-1 winst!

Je hoeft niet altijd goed te spelen om te winnen, maar met strijd en passie kom je ook een heel eind!

Aanstaande zaterdag zijn er geen wedstrijden in de 2e divisie. De mannen van Roda'46 JO13.1 spelen dan op het eigen sportpark een oefenwedstrijd tegen Hoofddorp. Daarna gaat de strijd in 2F weer verder, met als doel de 2e plaats op de ranglijst, welke recht geeft op promotie naar divisie 1.