JO13.3. Helemaal de weg kwijt

Vandaag alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen voor de Toppers van de 13.3. Wederom op de fiets op weg, door de donkere bossen van Nimmerdor naar onze buren Quick, om daar de jacht te openen op de fel begeerde 3e plek.

Het zonnetje scheen, er waaide een lekker fris briesje, het hoofdveld lag er perfect bij, vele meegereisde supporters aanwezig, een gemotiveerde selectie en gedateerde kleedkamers maakten alle ingrediënten compleet voor een lekker laatste potje van het seizoen!

Na een laatste technisch en tactische bespreking waarin Ewout de spreekwoordelijke puntjes nog even op de i zette was het voor de toppers duidelijk wat er moest gebeuren. Winnen met minimaal drie doelpunten verschil! En dus was daar de wiskundige formule ontstaan Vliegdorp +18 Roda +16= 3x6 -18=0 + 6x3 +16= 34!

Na de spelerspascontrole floot de uitstekend fluitende scheidsrechter de wedstrijd in gang.

De intenties van Roda werden niet onder de dugout of het kunstgras gestoken maar lieten zich gelijk duidelijk zien. Na 1 minuut en 34 seconden was het Brody, die met een mooi schot de 0-1 al op het scorebord liet noteren!

In de 7e minuut was daar wederom een schot van Brody die goed werd gepareerd door de keeper van Quick maar in de rebound was daar Senna die de 0-2 voor zijn rekening nam. Roda bleef gefocust en ging door! In de 11e minuut was daar Brody met een pegel die de 0-3 betekende.

Dit betekende gelijk dat Roda virtueel op de 3e plek stond!

Nu dit vasthouden en proberen om de marge x6 te vergroten. Roda, dat niets aan het toeval over wilde laten en goed bleef voetballen, was verreweg de bovenliggende partij. Keeper Jasper en de verdedigers Yorinthe, Tobias, Joris, Stijn en later ook nog Mickey waren er dan ook op gebrand om deze wedstrijd niks weg te gegeven en voor een cleansheet te gaan. Ondanks het dominante spel van Roda bleef Quick de hele wedstrijd heel sportief en zijn stinkende best doen om toch nog dat ene doelpuntje te maken.

Dat Quick niet was opgewassen tegen dit geweld bleek al snel toen de scheidsrechter floot voor de rust en de stand 0-9 was.

Na de rust weigerde Roda een versnelling terug te schakelen en paste formule x2 toe. Na in de tweede helft nog 10x fluiten van de scheids was het einde wedstrijd en stond er een 0-18 eindstand op het scorebord.

De doelpunten deze wedstrijd kwamen van de pantoffels van; 5x Brody,  3x Senna, 4x Nick, 3x Sven, 1x Rayyaan, 1x Thijmen en 1x Liam.

Zo kon Roda met een doelsaldo van +34 de zwaarbevochten 3e plek als eindresultaat veilig stellen. In de kleedkamer klonk luidkeels het Roda lied! Een klein feestje mocht dan ook gevierd worden waarbij een dubbele Hair Douche voor teammanager Kees niet mocht ontbreken.

Namens alle Toppers en begeleiding van de 13.3 willen wij iedereen bedanken die zijn steentje heeft bijgedragen aan dit mooie seizoen! In het bijzonder willen wij onze scheidsrechters Arjen, Mario en Jeffrey bedanken voor het in goede banen leiden van onze thuiswedstrijden. En uiteraard onze kledingsponsors Zorg Voor Balans en Woordes bouw- & timmerwerken bedanken dat onze toppers er netjes gekleed bij liepen.

Namens  de spelers; Jasper, Liam, Tobias, Kevin, Joris, Brody, Rayyaan, Stijn, Mikey, Senna, Sven, Yorinthe, Thijmen, Nick en Wouter