JO14-1 scoort 4x maar verliest toch

Na een nederlaag tegen Achilles en DOVO kwam afgelopen zaterdag Buitenboys uit Almere op bezoek op het burgemeester Buiningpark te Leusden. In de najaarscompetitie eindigde de duels tegen dit team in een ruime overwinning en 1-1 gelijk spel. Maar resultaten uit het verleden bieden natuurlijk geen garanties. De ploeg van trainer Van Dijk kon niet beschikken over Stijn de Ruig (ziek). Ian Floor, aanvaller van de JO13.1, mocht voor zijn debuut aansluiten. Daarnaast was Dennis van Druten klaar om weer zijn eerste minuten te maken na enkele maanden blessureleed.

Roda begon fel aan het duel. Al binnen 2 minuten kreeg de ploeg 2 opgelegde kansen om de score te openen. Kieron Mbabazi en Jasper Boerkamp hadden de 1-0 op hun schoen. Maar ook Buitenboys kwam om het spel te maken, en aan die zijde wel met succes. In de 4 minuut ging het mis: 0-1.

Roda ging door met waar ze mee begonnen: energie leveren voor elke bal, en veelvuldig de aanval zoeken. Maar ook de ploeg van Almere probeerde vanuit de omschakeling gevaar te stichten. In de 13e minuut leverde ze dat een corner op die niet goed verwerkt kon worden door de sluitpost van de Roda’46: 0-2.

Nog geen 2 minuten later werd de marge nog groter. Na balverlies van Roda op de helft van de tegenstander, kon Buitenboys er snel uitkomen en de 0-3 maken. Gezien de defensie niet vrijuit ging bij de tegengoals greep de staf in: Ian Floor mocht invallen voor zijn debuut en ook Badr Yaacoubi maakte zijn opwachting, wat inhield dat Noud Beukers en Jasper Boerkamp naar de achterste linie terug schoven en Kieron Mbabazi vanaf de rechter vleugel ging aanvallen. En met succes! Na 21 minuten spelen kon Badr Yaacoubi met een geweldige pass Kieron Mbabazi wegsturen die 1 op 1 met de doelman niet faalde in de 1-3 tegen de touwen schoot. En nog geen 2 minuten later was de marge weer 1: Kieron Mbabazi kon over de vleugel weg stomen en legde de bal in de 16 keurig terug op Ian Floor die naast zijn debuut ook nog eens een goede goal mee pikte. Helaas wist Buitenboys de marge op slag van rust toch weer terug te brengen naar 2. Bij een corner stond het niet goed en kon de spits van de blauw-witte ploeg vrij inkoppen. 2-4 was dus de ruststand.

In het 2e bedrijf was het doel van Roda duidelijk: een resultaat halen! En alles leek er op dat dit ging lukken. Voor de goal van sluitpost Van de Kamp kwam geen gevaar meer, en de rood-zwarte ploeg liet goed voetbal zien en kwam veelvuldig gevaarlijk voor de goal. In de 49e minuut kwam de spanning volledig terug. Naoufal Arbaj mocht aanleggen voor een corner, en legde de bal panklaar op het hoofd van Kieron Mbabazi die de 3-4 tegen de touwen kopte. Roda bleef op zoek naar de gelijkmaker, waardoor het in de defensie redelijk op lag. In 54 minuut bleek dit fataal en kon Buitenboys de wedstrijd beslissen na een snelle counter: 3-5.

Een hoogtepunt volgde nog wel: op 6 oktober speelde hij zijn laatste duel, maar vandaag kon hij eindelijk weer minuten maken. Dennis van Druten kon eindelijk weer minuten maken! Maar ondertussen bleef Roda ook nog zoekende naar een resultaat. Met nog 6 minuten te spelen kwam de spanning weer terug. Opnieuw was het een corner die het gevaar opleverde. Naoufal Arbaj bracht de bal voor, waarna Dennis van Druten zijn comeback kon bekronen met een assist. Hij wist de bal klaar te leggen voor Ian Floor die bij zijn debuut liefst 2 maal doel wist te treffen. 4-5 de eindstand!

Voor de 3e maal oprij must de ploeg dus helaas een nederlaag incasseren, maar wel met enkele lichtpunten! Aanstaande woensdag staat het duel in de 1/8e finale van de beker op het programma. In Culemborg is Focus de tegenstander, aanvang 19.30 uur. De volgende competitie wedstrijd is aanstaande zaterdag in en tegen Hoogland. Altijd een lastige tegenstander, maar verliezen deed Roda nooit!