JO14-1 scoort makkelijk tegen goed spelend CJVV

LEUSDEN - zaterdag 22 oktober 2022

Puzzelen voor gevorderden.

Vandaag stond voor de JO14-1 van Roda’46 de bekerwedstrijd tegen de 14-1 van CJVV op het programma. CJVV speelt divisie 3 en doet het daar goed, dus een tegenstander om rekening mee te houden. Vanwege vakantieperikelen moesten de boys van trainer Timo van Dijk het zonder Jasper Boerkamp, Dennis van Druten en Jurre ´t Mannetje doen. Last minute volgde daarbovenop nog een afmelding van Naoufal Arbaj en invaller van de JO14.2 Sem van Roomen, maar de trainer/coach had hier van de week op ingespeeld en hadden Mike Noruwa, Brett Veenendaal, Wessel Heddes en vanochtend Amy van der Linden gevraagd mee te doen.

Wessel Heddes mocht gelijk starten in de basisopstelling en dat deed hij heel goed. De wedstrijd ving aan en Roda was gelijk actief en zette CJVV vast. Een paar mogelijkheden deden zich voor, maar nog niet echt gevaarlijk. Na een paar minuten begon CJVV iets onder de druk uit te voetballen en leverde dit voor CJVV ook wat mogelijkheden op. Veel verder dan tot het 16 meter gebied van Roda kwamen ze alleen niet.

Na een minuut of 8 Zette Stijn de Ruig met Kieron Mbabazi een 1-2 op en via Kieron Mbabazi kwam de bal in het strafschopgebied bij Ilyas Razik en die wist hem rustig binnen te schieten 1-0. Roda probeerde het spel te controleren en helaas werd er weer een onnodige overtreding gemaakt op een meter of 20 voor het doel en kreeg Roda een vrije trap tegen. De vrije trap kwam via de RODA keeper Tim van de Kamp voor de voeten van  ingelopen speler van CJVV die de bal eenvoudig in het doel wist te schieten 1-1. CJVV rook kansen en probeerde mee te voetballen. Los van een paar schoten op het Roda doel die eenvoudig gepakt werden door de RODA keeper kwam CJVV niet. Veel werd al tegengehouden door het middenveld, waar Badr Yaacoubi en Luca Jansen de fysieke duels niet schuwden. Roda werd sterker en sterker. Verschillende schoten werden afgevuurd op het doel van CJVV, maar werden geblokt of waren niet voldoende in de hoeken. Het kon alleen niet uitblijven dat de 2-1 zou gaan komen. Het was Wessel Heddes die hem op zijn naam schreef. Wessel Heddes kreeg op ongeveer 20 meter van het CJVV doel de bal aangespeeld aan de linkerkant van het veld, hij keek op en zag dat de keeper (iets) te ver voor zijn doel stond en twijfelde niet. Hij haalde uit met rechts en de bal vloog over de keeper het doel in, wat na 19 minuten spelen de 2-1 opleverde. Een ontzettend mooie goal die Roda nodig had. Vervolgens probeerde CJVV weer aan te vallen en een speler schoot ineens op doel, Tim van de Kamp kon nog net de bal onder de lat wegtikken, maar moest een corner toestaan. De corner van CJVV plukte doelman Tim van de Kamp uit de lucht en Ilyas Razik was al aan het rennen. Tim van de Kamp zag het en gooide de bal snel naar Ilyas Razik. Razik zag Noud Beukers vrijstaan en die lanceerde Kieron Mbabazi. Mbabazi speelde tussen 2 verdedigers zich vrij en maakte na 26 minuten de 3-1. Kort na de aftrap gaf Badr Yaacoubi weer eens een steekbal op Kieron Mbabazi. Tussen verschillende verdedigers wist Kieron zich opnieuw een pad te banen en schoot de 4-1 binnen. Gelijk floot de overigens goed leidende scheidsrechter voor de rust.

Na de rust kwamen Amy van der Linden, Mike Noruwa en Brett Veenendaal binnen de lijnen. In de eerste 10 minuten van de 2e helft gebeurde er weinig. De wedstrijd kabbelde een beetje voort met af en toe wel leuke aanvallen, maar het tempo lag te laag. Wat opviel is dat niet altijd de meest gelukkige keuzes werden gemaakt in deze fase, maar ineens werd het tempo toch weer versneld. Dit leidde tot een vrije trap die ideaal lag voor Luca Jansen. Tot verbazing van iedereen op de tribune legde Luca Jansen de bal af op Amy van der Linden die helaas overschoot. Maar het spel was weer op de wagen. De druk werd groter en het tempo ging omhoog. Amy, Luca en Badr vochten verbeten duels uit op het middenveld en wisten in deze fase de tegenstander de wil op te leggen en de druk op de verdediging van CJVV te houden. Badr Yaacoubi speelde de mee opgekomen Stijn Westerhof aan in de 16 meter en die krulde de bal, na 48 minuten spelen, heerlijk in de lange hoek. 5-1. Dat was de opmaat voor nog een paar mooie aanvallen en doelpunten. Een paar minuten na de 5-1 kreeg Roda een corner. De corner, in de 55e minuut, werd genomen door Badr Yaacoubi en hij legde hem op het hoofd van Mike Noruwa die hoog boven iedereen uit torende en hem lekker binnen knikte, 6-1. De volgende aanval werd Kieron Mbabazi weer weggestuurd en die gaf vanaf de achterlijn de bal voor op Badr Yaacoubi, die zo een niet te missen kans kreeg. Yaacoubi miste ook niet en schoot, na 56 minuten spelen, met links de 7-1 binnen. Zijn eerste goal dit seizoen!

De volgende aanval van Roda was alweer in aantocht. Kieron Yaacoubi passte op zichzelf en zo kwam hij rond de 16 in de mogelijkheid om uit te halen. De keeper heeft de bal nooit gezien, maar alleen gehoord want loeihard werd, met nog een ruime 10 minuten op de klok, de 8-1 binnengeschoten. Ondertussen schoof Amy van der Linden ook steeds verder op richting de aanvallers en verzorgde de passing en gaf de ene steekbal na de andere. Zo kreeg Wessel Heddes, die in de slotfase nog even terug in het elftal kwam, een mooie bal tussendoor gestoken van Amy en Wessel trok de bal heerlijk voor richting Ilyas Razik, alleen kwam die net een teenkootje te kort waardoor de bal over de achterlijn rolde. Deze aanval, maar ook vele andere aanvallen verdienden een doelpunt. Vaak was de eindpass net niet goed waardoor het 8-1 bleef. In de 69 minuut kreeg Roda opnieuw een corner. Badr Yaacoubi nam de corner en deze werd afgeslagen door CJVV, maar op ongeveer 18 meter van het doel nam Brett Veenendaal de bal uit de lucht op zijn pantoffel en de bal ging over de keeper heen het goal in (9-1). Dit was het laatste wapenfeit van Roda. De spelers die mee wilden doen waren belangrijk in deze wedstrijd, Amy van der Linden die heerste, in de 2e helft, op het middenveld, Brett Veenendaal en Mike Noruwa die de verdediging dichthielden samen met Casper Welmers, Noud Beukers, Nout Leutcher, Tim van de Kamp en Stijn Westerhof.  En Wessel Heddes die met zijn 2-1 de wedstrijd kantelde en vaak aan de basis stond van de verschillende aanvallen. Ontzettend bedankt boys and girl dat jullie mee wilden spelen.

Volgende week zaterdag is JO14-1 van Roda’46 vrij. Maar op maandag 31 oktober spelen we een mooie oefenwedstrijd uit tegen JO14-1 van PEC Zwolle (aka de blauwvingers).