JO14-1 verliest in slotfase

De JO14.1 heeft zaterdag kennis gemaakt met de voetbal regel: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het. In Veenendaal werd tegen DOVO in de slotfase verloren.

Roda ging met een ruime fitte selectie naar Veenendaal. Centrale verdediger Mike Noruwa van de JO14.2 was aangesloten, en Dennis van Druten nam weer plaats op de bank en hoopt in de volgende wedstrijd zijn rentree te maken.

Het was vanaf de 1e minuut de ploeg uit Leusden die aan de rode zijde van sportpark Panhuis de sterkere ploeg was. Al vrij snel volgde de ene naar de andere kans zich op. Maar telkens stond of de doelman van DOVO in de weg of ging de bal net over of naast. Maar dat Roda vol voor de winst ging was wel duidelijk na de onnodige nederlaag een week eerder. Doelman Van de Kamp hoefde in het 1e bedrijf nauwelijks in actie te komen. Het vertoonde spel van Roda deed deugd, maar de bal wilde er maar niet in. Een 0-0 ruststand was dan ook het gevolg.

In het 2e bedrijf van de wedstrijd bleef Roda de vijandelijke goal zoeken. Tot 2 maal toe lukte dit, maar in beide gevallen zagen de mannen van trainer Van Dijk de goal afgekeurd worden vanwege hands en buitenspel. Het spelbeeld van de 1e helft zette zich voort. Met nog een minuut officieel te spelen en nog steeds een 0-0 stand, kwam DOVO er ineens via een snelle counter uit. Het stond niet goed in de Leusdense defensie, waardoor de Veenendalers geheel tegen de verhouding in de 1-0 binnen konden werken. De dienstdoende arbiter wist een behoorlijk aantal minuten extra speeltijd bij te rekenen, wat Roda nog de gelegenheid gaf om de gelijkmaker te produceren. Helaas ging het opnieuw mis in de omschakeling, en kon DOVO met een prachtige goal de wedstrijd beslissen: 2-0

Volgende week moet de ploeg het tij zien te keren. Op het eigen Burgemeester Buiningpark is dan Buitenboys de opponent, dat ook nog op 0 punten staat. Aanvang 13.00 uur.