JO14-1 verslaat Hoogland

LEUSDEN - Zaterdag 12 november 2022

Een traditioneel lastige wedstrijd was de verwachting tegen een ploeg die vanuit de historie altijd blijft gaan voor een goed resultaat. Zeker toen naast steekhouder Dennis van Duten ook Nout Leutscher zich moest afmelden. Twee basisspelers in de verdediging missen is voor veel ploegen namelijk best een uitdaging soms. Coach Timo van Dijk had er even op gestudeerd en was natuurlijk al bekend met de tegenstander. In zijn strijdplan haalde hij Jasper Boerkamp naar de centrale positie en was Mike Noruwa snel ingevlogen na zijn wedstrijd bij de JO14-2. Mike Noruwa mocht naast Kieron Mbabazi op de bank beginnen, maar het missen van de topscoorder liet zich niet voelen.

De wedstrijd begon en startte van twee kanten afwachtend. De ploegen kennen elkaar goed en wisten dus waar rekening mee te houden. Geleidelijk aan ontwikkelde Roda meer druk en dit leidde tot enkele schoten en doelpogingen die niet veel gevaar voor Hoogland opleverden. Ook Hoogland was af en toe gevaarlijk, maar vaak werd dit in de kiem gesmoord en soms moest er – zoals men wel eens zegt – een nuttige overtreding gemaakt worden. Zo kwam Hoogland er gevaarlijk uit na een tijdje onder druk gestaan te hebben en greep Noud Beukers even in met een professionele overtreding. Hierdoor werd voorkomen dat Hoogland met 3 man rechtstreeks op het doel af ging van Tim van de Kamp. Onder aanvoering van de Luca Jansen werd samen met de zeer goed spelende Jurre 'T Mannetje en Badr Yaacoubi het middenveld overgenomen en konden de aanvallers keer op keer in stelling worden gebracht. Na 14 minuten volgde de eerste echte mooie aanval. Badr Yaacoubi lanceerde Jurre 'T Mannetje, die Ilyas Razik wegstak en alleen voor de keeper zette. Dat cadeautje pakte Ilyas Razik graag uit en schoot de bal in de korte hoek binnen, 1-0. Badr Yaacoubi was voor de spelers van Hoogland regelmatig ongrijpbaar met zijn dribbels en had vele intercepties. Toen Badr Yaacoubi het weer op zijn heupen en weer een van zijn dribbels inzette trok de nummer 10 aan de noodrem en schoffelde Badr onderuit. Dit resulteerde in een gele prent en haalde gelijk de angel uit het spel van Hoogland. Vanuit de verdediging kwamen regelmatig de verdedigers mee op om te assisteren bij de aanval, zo ook in de 20ste minuut. Jasper Boerkamp dribbelde op en slalomde langs een paar tegenstanders tot hij in de buurt van de 16m kwam en de bal leek te verspelen. Hij zette echter door en werd gestuit door de verdediging van Hoogland, maar volgens de scheidsrechter was dit onrechtmatig en hij wees naar de stip. Penaltykiller Stijn Westerhof wist wat er van hem verwacht werd en schoot hem onberispelijk raak in de linkerhoek. Inmiddels was Kieron Mbabazi ingebracht en ook hij kreeg een paar mooie kansen, mar helaas kwam hij nog niet tot scoren. De scheidsrechter begon inmiddels iets vreemder te fluiten en ook de vlaggenist van Hoogland had af en toe een vuiltje in zijn oog. Gelukkig was voor Roda op het laatste moment de topvlaggenist Bas de Ruig ingevlogen en konden de beide ploegen profiteren van deze vlagger. In het verdere verloop van de eerste helft was het Roda die de rust bewaarde en het duel professioneel naar de rust voetbalde.

De tweede helft begon van beide teams een beetje slordig en Hoogland begon wat fysieker aan de tweede helft. Duidelijk was dat de jongens een opdracht hadden meegekregen. Roda ging alleen niet in dit spel mee en bleef voetballen. De 3-0 werd dan ook gemaakt na een mooie aanval ingezet door Ilyas Razik, die Jurre 'T Mannetje aanspeelde en Jurre zette Kieron Mbabazi ineens vrij voor het doel met een mooie steekpass en Kieron tilde de score naar 3-0. Stijn Westerhof en Noud Beukers begonnen beiden als back, maar lieten zich continue aanvallend zien en zorgden voor extra veel druk op de tegenstander en combinatiemogelijkheden. Door deze continue druk begon de verdediging van Hoogland steeds meer scheurtjes te vertonen. Inmiddels was Mike Noruwa ook ingevallen. Zijn eerste balcontact was iets ongelukkig, maar zorgde er voor dat Tim van de Kamp ook wat te doen had en een 1 op 1 situatie wist te winnen van de aanvaller van Hoogland. Na dit moment werd Mike Noruwa sterker en sterker. Alle aanvallen van Hoogland werden door hem en Casper Welmers continue verijdeld. In de 53ste minuut zette verschillende spelers wederom druk op de tegenstander en Naoufal Arbaj wist daarbij de bal af te pakken rond de 16meter. Hij zag dat de lange hoek openlag en schoot hem hard raak, 4-0. Een minuut later wist Badr Yaacoubi weer op het middenveld een duel te winnen en zette met een pass van 40mtr ineens kieron Mbabazi helemaal vrij, maar de keeper van Hoogland redde deze inzet goed en voorkwam de 5-0. De volgende aanval kreeg kieron Mbabazi wederom een mooie kans, maar gooide een speler van Hoogland zich voor de bal en dat zal hij dit weekend nog wel even betreuren. Het harde schot werd gekraakt, maar de 5-0 kon niet uitblijven. Verschillende mooie aanvallen volgden elkaar in rap tempo op. In de 66ste minuut maakte Hoogland een overtreding en de vrije trap eindigde via de muur over de achterlijn. De daaruit volgende corner werd hard ingebracht en nog veel harder ingekopt door de invliegende Mike Noruwa. Met een schitterende kopbal zorgde hij voor de 5-0. Iedereen was zo in de wolken dat de aftrap niet helemaal werd waargenomen en Hoogland profiteerde direct. De buitenspeler kwam alleen voor Tim van de Kamp en die wist zijn hand er nog tegen te krijgen, maar de inlopende spits was er als de kippen bij om de rebound op te eisen en de 5-1 tegen de touwen te schieten. Een kleine smet op een mooie wedstrijd die nog niet afgelopen was. De boys stropen de mouwen weer op en elk duel werd fel aangevangen waardoor Hoogland weer achteruit moest. Een aanval in de 73ste minuut over vele schijven kwam uit bij de ook uitstekend spelende Stijn de Ruig en hij leverde een prima assist op Jasper Boerkamp die de 6-1 hard binnenschoot. In de laatste paar minuten kon de score nog flink verhoogd worden, maar vloog er nog een bal op de paal, gingen de schoten net naast of werden ze gered door de keeper. Naoufal Arbaj vond alleen dat hij zijn goede wedstrijd met een 2e goal moest belonen en Jasper Boerkamp wilde hem daarbij helpen. Na opnieuw een mooie aanval tussen de uitgebluste spelers van Hoogland door zette Jasper Boerkamp Naoufal Arbaj vrij voor de keeper en met een hard schot wat niet helemaal lekker werd verwerkt door de keeper maakte Naoufal Arbaj de laatste van de middag, 7-1. Door deze overwinning verstevigd Roda'46 JO14.1 de 2e positie in divisie 2D.

Volgende week mogen de boys naar Apeldoorn, op bezoek bij WSV. Deze ploeg werd de eerste keer ruim verslagen, maar onderschatting ligt altijd op de loer…..