JO14-1 weet weer wat winnen is

LEUSDEN - zaterdag 11 februari 2023

Na een reeks van 7 wedstrijden die niet gewonnen werden (3 verloren, 4 gelijk), heeft Roda’46 JO14.1 eindelijk weer eens 3 punten kunnen bijschrijven. Op het eigen Burgemeester Buiningpark werd met maar liefst 8-1 gewonnen van GVAV Rapiditas uit Groningen.

De ploeg kon net als vorige week weer over een complete fitte selectie beschikken. Dennis van Druten kon na zijn maanden blessureleed eindelijk weer eens een keer in de basis starten centraal in de verdediging.

Roda begon fel aan het duel, en zocht direct de vijandelijke goal. Al na 4 minuten leverde dat de eerste goal op. Een combinatie op de vleugel tussen Ilyas Razik en Stijn Westerhof eindigde in een voorzet van laatst genoemde. Voor de goal kon Stijn de Ruig de bal op fenomenale wijze over de keepster heen wippen en het net doen laten bollen voor de openingstreffer. Niet veel later werd de score al verdubbeld. In de 7e minuut was het Ilyas Razik die op aangeven van Naoufal Arbaj de 2-0 tegen de touwen schoot. Kansen bleven er komen, maar een schot met links van Jasper Boerkamp miste kracht. Aan de andere kant van het veld hoefde doelman Tim van de Kamp amper in actie te komen. Na 14 minuten spelen kon er opnieuw een goal bijgeschreven worden. Een combinatie tussen Boerkamp en Razik eindigde met een boogballetje van Jasper Boerkamp over de keepster: 3-0! Voor rust werd de voorsprong zelfs nog rianter! Na een afgeslagen corner kon Jurre ‘t Mannetje op aangeven van Noud Beukers de 4-0 maken! Was de ploeg uit Groningen dan zo matig? Nee, het was Roda dat deze stand helemaal zelf afdwong met hard werken, snel en goed de bal rond laten gaan, en op de juiste manier storen.

Na rust ging de ploeg door waar het de eerste helft mee geëindigd was: lekker voetballen, kansen creëren en scoren! Het door GVAV wel iets lastiger gemaakt, door verdedigender te gaan spelen. Het duurde dan ook even voor er weer een goal bijgeteld kon worden. Een kwartier na rust, in de 50e minuut, Jasper Boerkamp kon na een afgeslagen corner op aangeven van Dennis van Druten de 5-0 maken! Nog geen 2 minuten later kwam ook de ingevallen spits Kieron Mbabazi op het score formulier. Naoufal Arbaj stuurde hem met een geweldig hakje op snelheid weg, en alleen voor de keepster was het een koud kunstje de 6-0 binnen te knallen. Mbabazi mocht ook aantekenen voor de 7-0, ditmaal op aangeven van Boerkamp. De laatste thuis goal was er ook weer 1 om de handen op elkaar te krijgen! Noud Beukers stuurde Naoufal Arbaj weg die met een paar handige bewegingen zijn tegenstanders verschalkte en in de korte hoek de bal vervolgens de bal over de keepster kon stiften voor de 8-0!

De dienstdoende arbiter wilde de gasten niet helemaal met lege handen naar het hoge noorden terug sturen. Met nog 2 minuten op de klok dacht hij vanaf de middenlijn te kunnen zien dat er door Nout onreglementair uitverdedigt werd in de eigen 16. Ondanks dat dit niet het geval was, ging de bal toch op de stip. De spits van GVAV liet doelman Van de Kamp kansloos en zette de eindstand op 8-1.

Een hele mooie overwinning voor de ploeg van trainer Timo van Dijk, waar ze echt aan toe waren! Jammer is wel dat de competitie de komende weken stil ligt. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg nog wel een oefenwedstrijd in Zeist tegen Jonathan (eerder dit seizoen thuis met 4-3 gewonnen). Aanvang op sportpark Achter ‘t Slot is om 10.15 uur.  De volgende competitie wedstrijd is op woensdag 8 maart. Om 19.00 uur zal op De Westmaat afgetrapt worden tegen IJsselmeervogels.