JO14-1 wint in Apeldoorn

APELDOORN - zaterdag 19 november 2022

Op een koud en winderig sportpark de Voorwaarts in Apeldoorn mocht Roda JO14-1 aantreden tegen WSV JO14-1. De vorige wedstrijd werd thuis ruim gewonnen (14-0), maar elke wedstrijd staat weer op zich. Roda moest het vandaag doen zonder Stijn Westerhof die geveld was door griep en Dennis van Druten die hopelijk volgende week weer voorzichtig de eerste stappen op het trainingsveld kan zetten. Noud Beukers had afgelopen donderdag de training overgeslagen omdat hij ziek was, maar was voldoende opgelapt, waardoor hij door de afwezigheid van 2 verdedigers gelijk weer basis stond en dat niet onverdienstelijk deed.

De eerste helft ving aan en de wind en de kou hadden grip op de spelers van Roda. Het normale niveau werd niet gehaald en door het slordige spel werd de bal niet lang in de ploeg gehouden. Het was dan ook niet vreemd dat WSV in de omschakeling een aantal keren gevaarlijk probeerde te worden met een lange bal op hun snelle spits. Tim van de Kamp stond alleen goed op te letten en kon het een aantal keren voetballend met Casper Welmers, Jasper Boerkamp, Noud Beukers en Nout oplossen. Roda kreeg ook wel wat kansen, zo gaf Naoufal Arbaj een voorzet op Kieron Mbabazi maar de keeper wist hem te onderscheppen. Ook kwam een rare stuiterbal ineens voor de goal en kopte Kieron Mbabazi de bal over de keeper heen, maar was er een verdediger die de bal van de lijn haalde. Maar het ongelukkige spel bleef en ondanks dat Luca Jansen vaak op het middenveld probeerde te corrigeren moest het een keer misgaan. Tijdens het uitverdedigen werd in de 21ste minuut in een korte ruimte geprobeerd het voetballend op te lossen, maar WSV zette goed druk. De rechterspits van WSV veroverde de bal en schoot de bal diagonaal buiten bereik van Tim van de Kamp in de goal. De 0-1 was een feit en gelet op het wedstrijdbeeld ook niet onterecht. Gelijk na de aftrap probeerde WSV het opnieuw en deze keer schoot de spits hoog in het zijnet. De spelers van Roda begonnen inmiddels een beetje warm te draaien en gingen steeds hoger druk zetten. Zo ook in de 28ste minuut waarin Stijn de Ruig slim de bal onderschepte en als een haas er vandoor ging. In de training was veelvuldig geoefend om de bal terug te leggen en dat gebeurde ook op de instormende Kieron Mbabazi en die liep tegen de mooie voorzet van Stijn aan en maakte de 1-1. Al snel na dit doelpunt werd er afgefloten voor de eerste helft en konden de spelers zich proberen op te warmen aan in de kleedkamer.

De tweede helft ving aan en duidelijk was dat de spelers een hogere handelingssnelheid hanteerden en elkaar door over te passen snel in stelling konden brengen. In de 4e minuut na rust werd Ilyas Razik weggestuurd en ging alleen op de keeper af, hij passeerde de keeper maar hij was te ver bij het doel vandaan om zelf te scoren. Ilyas Razik kapte snel en gaf voor aan Kieron Mbabazi, die met zijn rug naar de goal zich goed vrij draaide en de bal tegen de touwen schoot 1-2.

WSV probeerde via snelle ballen naar voren weer in de buurt te komen van het doel van Roda, maar gelukkig werd dit vaak verijdeld door de Jasper Boerkamp en Jurre ‘t Mannetje. Naoufal ging in de 2e helft rechtsback spelen, want Noud Beukers was leeg na een goede eerste helft en dat deed Naoufal niet onverdienstelijk. Met zijn snelheid en techniek was hij regelmatig zijn tegenstander de baas. In de 8ste minuut na rust ging Kieron Mbabazi alleen op doel af, omspeelde de keeper maar ook hij kwam te ver in de buurt van de achterlijn en kon niet zelf afmaken. Hij legde af op Badr Yaacoubi die goed vrijliep, maar helaas schoot hij over. In de 44ste minuut werd een schot op doel van Jurre ‘t Mannetje niet goed verwerkt door de keeper en een rebound weggaf aan Kieron Mbabazi. Die was er als de kippen bij om de 1-3 aan te tekenen. Het begon te lopen bij Roda en kans volgde op kans en in de 51steminuut wist Badr Yaacoubi met een mooie pass Kieron Mbabazi wederom weg te sturen en in staat te stellen alleen voor de keeper te komen. Deze keer ronde hij snel en hard af 1-4. De druk op het doel van WSV bleef en de 5e goal kon niet uitblijven. In de 59ste minuut was het Luca Jansen die weer eens het overzicht behield en Stijn de Ruig in staat stelde om zichzelf te belonen voor een goede wedstrijd en de 5-1 aan te tekenen.

WSV gaf zich alleen nog niet gewonnen. In de 68ste minuut kregen ze een corner en die belande bij een speler van WSV op ongeveer 8 meter van de goal. Tim van de Kamp die redelijk verkleumd was door de wind en de kou stond echter op zijn post toen het schot werd afgevuurd op zijn doel en pakte het leer klemvast, zodat de wedstrijd in een mooie 1-5 overwinning eindigde.

Volgende week mogen de boys tegen de “Rooijen” in Spakenburg aantreden. De eerste wedstrijd werd thuis nipt gewonnen door Roda met onder andere door een wereldgoal van Noud Beukers. Hopelijk is iedereen zaterdag fit en kan Dennis van Druten weer minuten maken.