JO14-1 wint lastige uitwedstrijd tegen ACV

ASSEN - zaterdag 5 november

Lastige uitwedstrijd tegen ACV met 0-2 gewonnen!

Roda'46 JO14.1 heeft in Assen 3 hele belangrijke, maar zeker ook verdiende, punten gepakt! Op Catawiki sportpark stond na 70 minuten voetballen een 0-2 eindstand op het scorebord. De goals kwamen op naam van Ilyas Razik en Jasper Boerkamp.

Eerder dit seizoen werd er op het Burgemeester Buiningpark nog met 2-3 verloren van de ploeg uit Assen. De ruime 1,5 uur durende reis werd dus ingezet met 1 doel: revanche! En die revanche kwam er, wat de terugreis een stuk aangenamer maakte.

De ploeg van trainer Timo van Dijk moest het in deze wedstrijd doen zonder sterkhouder Dennis van Druten. De centrale verdediger kampt al enkele weken met een knieblessure, wat hem al enkele wedstrijd langs de kant houdt. Er werd geen beroep gedaan op een vervanger, en dus werd er met een selectie van 13 spelers aan de wedstrijd begonnen.

Het was ACV dat direct vanaf het begin liet zien wat ze in Leusden 3 punten opleverde: vechtvoetbal! De rood-zwarte uit Leusden waren hier deze keer echter niet van onder de indruk, en konden het kleine openingsoffensief relatief makkelijk afwenden.  Roda proberen voornamelijk de ruimte achter de verdediging te benutten, en al vrij snel met succes! Na 8 minuten spelen kon spits Kieron Mbabazi diep gestuurd worden. Het leek zelfstandig op de 0-1 af te gaan, maar moest zijn meerdere erkennen in de doelman van ACV.  Echter was de kans nog niet verkeken, want met enig geluk kon hij de bal in een kluts nog bij de opgekomen Ilyas Razik krijgen. Met een snelle kapbeweging kon hij zich uiteindelijk voor een leeg goal parkeren, en koelbloedig de 0-1 tegen de touwen knallen! Het was de opmaat voor een wedstrijd waarin Roda regelmatig de goal zocht, maar ook scherp en volwassen verdedigden. ACV probeerden met lange ballen gevaar te stichten, maar de Leusdense ploeg zorgde ervoor dat dit geen kansen opleverde voor de gastheren.

In het eerste bedrijf hadden onder andere Kieron Mbabazi en Stijn Westerhof nog hele grote kansen om de score te verdubbelen, maar helaas faalden beide in de afronding. De ruststand bleef dus steken op 0-1!

In de rust werden verse krachten ingebracht: Stijn de Ruig verving doelpuntenmaker Ilyas Razik, en op de andere vleugel kwam Naoufal Arbaj voor Jurre 't Mannetje. In het 2e bedrijf was het duidelijk dat ACV voor de gelijkmaker ging. Waar Roda wel de betere partij bleef, moest er toch meermalen tot het uiterste gewerkt worden om gevaar af te wenden. Halverwege kwam dan uiteindelijk ook de kans waarvan je weet dat de tegenstander die altijd krijgt! De defensie van de rood-zwarte ploeg was geklopt, en de spits van ACV leek van dichtbij binnen te kunnen schieten. Echter was het doelman Tim van de Kamp die met een uiterste krachtinspanning de 0 wist te houden!

Met nog een kwart te spelen was het Stijn de Ruig die door een blessure het veld alweer moest verlaten. Ilyas Razik mocht zich weer op de linkervleugel gaan laten zien. Ook spits Kieron Mbabazi ging, na een niet al te gelukkige wedstrijd, naar de kant.  Jurre 't Mannetje kwam terug binnen de lijnen, en Jasper Boerkamp schoof door naar de spitspositie.  Deze wisselingen bleken een succesformule! Nog geen paar minuten was het Ilyas Razik die op fraaie wijze zichzelf vrijspeelde tussen enkele tegenstanders. Wat volgde was een geweldige dieptebal op de opstomende Jasper Boerkamp. Hij kon alleen op de keeper afgaan, en schoof zeer beheerst de 0-2 tegen de touwen!

Het was duidelijk dat deze goal een bevrijding was. In de slotfase kwam er meer rust in de ploeg, werd de bal zeer beheerst van voet naar voet gespeeld, en waren er ook nog diverse kansen om de score verder op te krikken. Nodig was het niet, want ACV kon na de 0-2 geen potten meer breken, mede door het uitstekende spel van de defensie van Roda. Door deze overwinning stijgt de ploeg van oefenmeester Van Dijk weer naar de 2e plek in de 2e divisie, met ook nog eens een wedstrijd minder gespeelt te hebben als de nummer 3.

Aanstaande zaterdag speelt Roda'46 JO14.1 weer een thuiswedstrijd. Op het 3e veld van het Burg. Buiningpark is Hoogland dan de tegenstander. Traditioneel een lastige wedstrijd, die de vorige keer met 2-1 gewonnen werd.