JO14-1 wint na zenuwslopende wedstrijd

HOOGLAND -  zaterdag 15 oktober 2022

Vandaag mocht Roda ‘46 14-1 weer eens uit voetballen. Deze keer geen verre uitwedstrijd, maar een clash met Hoogland 14-1. Hoogland is voor Roda ‘46 elke keer weer een lastig te bespelen tegenstander. Ook vandaag bleek dat voetballen tegen Hoogland lastig was.

Roda ‘46 moest deze wedstrijd doen zonder drie geblesseerden: Nout Leutscher, Noud Beukers en Dennis van Druten moesten helaas vandaag voorbij laten gaan. Hierdoor was de nagenoeg de hele verdediging geblesseerd, maar gelukkig waren Amy van der Linden, Mike Noruwa , Brett Veenendaal en Wesley Bikaramunda beschikbaar om te helpen de winst naar Leusden te krijgen. Stijn Westerhof en Casper Welmers waren gelukkig wel present in de verdediging, alleskunner Jasper Boerkamp werd centraal neergezet en Brett Veenendaal mocht op zijn vertrouwde rechtsachter starten vandaag.

Amy van der Linden, Luca Jansen en Badr Yaacoubi namen het middenveld voor hun rekening en Kieron Mbabazi werd geflankeerd door Nouafal Arbaj en Ilyas Razik.

De wedstrijd ving aan en na enkele minuten aftasten was de eerste corner voor Roda ‘46. De corner leverde niets op en de wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af, maar af en toe kwam 1 van beide ploegen in de buurt van het vijandelijke doel. Zo kwam Hoogland na een minuut of 3 met het eerste schot, maar dit was recht in de handen van doelman Tim van de Kamp. Na een minuut of 7 begon Hoogland met meer en meer druk zetten, hierdoor kwam er meer ruimte voor Roda ‘46 achter de verdediging van Hoogland. Roda ‘46 wist met slimme directe passes de aanvallers in stelling te brengen en zo werd Kieron Mbabazi er ook weer op uit gestuurd, de keeper stond alleen erg ver van zijn doel en probeerde de bal te onderscheppen. Dit lukte maar deels en deels nam hij Kieron Mbabazi mee wat hem op een gele kaart kwam te staan. Het was de 10e minuut dat Jasper Boerkamp met een splijtende pass Kieron Mbabazi in staat stelde om alleen op doel af te gaan. Kieron Mbabazi schoot de bal hard richting goal, de keeper raakte hem nog maar niet genoeg, 0-1.

Het middenveldspel ging door. Door de wissels in het team en door de tegenstander werd het spel van Roda ‘46 af en toe best slordig. Maar rond de 15ste minuut werd kieron Mbabazo er weer op uit gestuurd en hij kwam wederom 1 op 1 te staan. Deze keer belande de bal aan de verkeerde kant van de paal en bleef het dus 0-1.

Nu was het de beurt aan Hoogland. Met een mooie steekpass werd de spits ineens vrij gespeeld en die dacht even alleen op doel af te rennen, maar met een geweldige sliding op de bal door Jasper Boerkamp werd dit voorkomen.

Kort voor rust zette Roda ‘46 weer eens aan en was er sprake van een heuse flipperkast. Verschillende spelers van Roda ‘46 kregen een kans om te schieten en die werd vervolgens weer geblokt door een Hoogland speler. Ook de paal deed deze keer mee voor Hoogland en stond een treffer op miraculeuze wijze in de weg. Kort daarna werd Kieron Mbabazi weer vrijgespeeld en hij wist te scoren. Helaas voor Kieron Mbabazi stond hij volgens de grensrechter buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd. Dat was ook gelijk de laatste actie en beide ploegen mochten de kleedkamers opzoeken voor een klein kwartiertje rust.

Na de rust kwamen Mike Noruwas (als vervanger voor Brett Veenendaal) Jurre 't Mannetje (als vervanger voor Amy van der Linden), Wesley Bikaramunda (als vervanger voor Ilyas Razik) en Stijn de Ruig (als vervanger voor Noaufal Arbaj) in het veld.

Roda ‘46 schoot uit de startblokken. Er werd hoog druk gezet en de tegenstander werd geprobeerd in een fout te manoeuvreren. In de derde minuut na rust lukte dit ook. Goed doorjagen van Stijn de Ruig resulteerde in een keeper die de bal niet goed weg wist te trappen voor Hoogland tenminste, want Kieron Mbabazi was namens Roda ‘46 erg blij met de bal die hij randje 16 kreeg. Hij passeerde zijn tegenstander en schoot hem in een nagenoeg leeg doel, 2-0.

Jurre 't Mannetje begon zich ook weer meer met het aanvalsspel te bemoeien en strooide met passjes. Hij liep zijn tegenstander voorbij en trok de bal voor op de 5 meter, waar kieron Mbabazi snoeihard probeerde de bal dwars door zijn tegenstander te schieten. Dat lukte niet en daardoor bleef het 2-0.

Maar zoals in het begin al aangehaald, Hoogland is een rottige ploeg voor Roda ‘46 en dat bleek nu ook weer. Hoogland ging niet bij de pakken neerzitten, maar stroopte de mouwen op. De tackles vlogen in het rondte en met veel arbeid knokte Hoogland zich weer in de wedstrijd. Roda ‘46 moest steeds verder achteruit en in de 60ste minuut kreeg Roda ‘46 een vrije trap tegen op ongeveer 18 meter van het doel. Bij Hoogland hebben ze daar een specialist voor en die ging achter de bal staan. De muur werd neergezet en de speler van Hoogland trapte de vrije trap hard binnen. Tim van de Kamp stond erbij en keek er helaas naar. Hij dacht dat de bal naast was, maar met een mooie curve zorgde het geluid van de paal en het bollen van het net toch echt voor de 2-1.

Nog enigszins beduusd van de tegengoal konden de spelers elkaar even minder vinden. Zo werd een terugspeelbal te kort teruggespeeld, maar wist Tim van de Kamp snel zijn goal uit te komen en een goed blok te zetten wat erger voorkwam.

Hoogland rook bloed en ging nog harder op zoek naar de aansluitingstreffer en Roda ‘46 vergat te voetballen en moest steeds vaker overtredingen maken. In de 64ste minuut kreeg Roda ‘46 wederom een vrije trap tegen op nagenoeg dezelfde plek als de vorige vrije trap. Deze keer ging de bal weer richting de lange hoek, maar was Tim van de Kamp paraat en dook hem uit de kruising.

Het werd steeds onrustiger en slordiger en Roda ‘46 had moeite om de bal in de ploeg te houden ondanks het harde werken van onder andere Luca Jansen en Stijn Westerhof. Ook de invallers, Wesley, Mike en Brett probeerden hun steentje bij te dragen maar Hoogland was toch echt even sterker. In de 67ste minuut was er weer een minder handige overtreding op een plek die de vrije trappenspecialist van Hoogland wel leuk vond. Weer werd de Leusdense muur neergezet en weer schoot de speler van Hoogland in de lange hoek. Deze keer echter laag en ook deze keer moest Tim van de Kamp zich volledig strekken om hem uit het doel te duiken.

De 69ste minuut, iedereen op zijn tandvlees en weer werd er een overtreding gemaakt op ongeveer 20 meter van het doel. Deze keer alleen wat meer naar links (voor de keeper gezien) en dus eigenlijk meer voor een linkspoot. Maar de specialist van Hoogland eiste de bal op en nam hem onbedaarlijk hard op zijn wreef. Tim van de Kamp wist de bal met zijn benen te keren en Casper Welmers en Jasper Boerkamp ruimden de bal samen op. Was het dan voorbij, nee er kwam nog één aanval van Hoogland. De buitenspeler werd weggestoken door een middenvelder en hij liep alleen op Tim van de Kamp af, maar Jasper Boerkamp kwam op het laatste moment bij de speler en dwong hem verder naar buiten. Tim van de Kamp verkleinde ondertussen zijn goal en zag dat de speler van Hoogland in een uiterste poging te scoren de bal voorlangs schoot. Dit was ook de laatste actie en de scheids floot af.

Wat een zenuwslopende wedstrijd, maar we weten wat ze zeggen… als je slechte wedstrijden toch kan omzetten in winst dan…

Volgende week mogen de boys weer spelen, deze keer voor de beker tegen CJVV die in divisie 3 erg goed meedoet.

Aanvang op het eigen Buiningpark is 12.30 uur.