JO14.1 speelt gelijk tegen koploper

Roda’46 O14.1 hervat competitie met gelijkspel tegen koploper Waterwijk.

De eerste competitie wedstrijd van 2020 was direct een lastige voor de JO14.1. Waterwijk heeft deze competitie nog geen wedstrijd verloren, en voor vandaag slechts 1 keer gelijkgespeeld. (Thuiswedstrijd tegen Roda, 2-2)

Roda begon erg geconcentreerd, er werd weinig weggegeven, en bijna alle persoonlijke duels werden gewonnen. Dit leidde tot een aantal kansen, waaruit Marvin van den Brom met een afstandsschot de 1-0 op het scorebord zette voor de Leusdenaren. Niet veel later was het dezelfde Marvin die een vrije trap van net buiten de 16 niet onbenut liet, en hoog in de bovenhoek schoot. Dus ging Roda rusten met een 2-0 voorsprong.

Na de rust was het spelbeeld anders. Waterwijk speelde vol op de aanval, het spel werd fysiek en er werd veel de lange bal gespeeld. Voor onze jongens werd het vooral tegenhouden. Na 2 gedwongen wissels vlak na rust (blessures), viel de onvermijdelijke 2-1. Niet veel later viel de 2-2, na een discutabel duel in de 5 meter van onze keeper Julius, waarbij hij op z’n hoofd werd geraakt, maar het spel wel verder mocht gaan. Later vielen Mervan (O14.2) en Teun (O13.1) in, en met veel karakter en vechtlust is de 2-2 stand blijven staan.

Roda staat mede door dit gelijkspel op de 4e plek, maar houdt zeker uitzicht op de top 3. Alle spelers zijn het er over eens: De 3e en misschien wel 2e plek is waar we thuis horen. Daarom gaan we de 2e seizoenshelft veel minder punten laten liggen. 1 ding is zeker: De waarschijnlijke kampioen van de competitie Waterwijk heeft dit seizoen niet kunnen winnen van onze jongens. Complimenten!