JO15-1 door naar kwartfinale beker

Roda’46 JO15-1 wint 1/8 finale beker tegen Kampong met 3-0

Voordat wij afreisden naar Kampong hebben wij samen met het team het kampioenschap gevierd. Namens het TT waren Peter en Sven aanwezig die het team een groot compliment gaven.

Daarna stond toch echt de wedstrijd op het programma. Op voorhand een wedstrijd tegen een team wat ook kampioen was geworden en na de winterstop Divisie 6 gaat spelen.

Op deze koude zaterdagmorgen in Utrecht was er maar één doel. Winnen van Kampong en overwinteren in de beker. De wedstrijd begon direct goed voor Roda. Er werd hoog druk gezet door Jasper en Sami. Jelle sloot aan en veroverde de bal. Met een sublieme steekpass door de benen van de verdediger, zette hij Sami vrij en Sami rondde hem rustig af met zijn rechterbeen 0-1. Daarna speelde Roda slordig en werd zelfs Kampong een paar keer echt gevaarlijk. Maar mark stond goed en was belangrijk met een paar mooie reddingen. Bij rust was het nog steeds 0-1.

In de kleedkamer was er duidelijk onvrede binnen de groep. Het liep nog niet zo goed en in de tweede helft moest er echt een tandje bij. Luka bouwde op aan de linkerkant, speelde de bal in de as, Chahid kaatste direct door naar Bart die op links door is gelopen, Bart ging goed het duel aan en onderschepte de bal en stuurde daarna Sami de diepte in. Sami gaf de bal heel mooi voor bij  2de paal en Jasper rondde af tegendraads met een mooie kopbal (0-2). Daarna ging het spel op en neer. Ook Kampong kreeg een paar mooie kansen maar wederom stond Mark zijn mannetje.

Het slotstuk startte bij Chahid, die de bal in de as ontving. In plaats dat hij hem meegaf aan Sami, hield hij in, door coaching vanuit Luka. Jasper was al op snelheid en kreeg de bal mee. Hij kwam schuin voor de keeper te staan maar rondde hem zeer koelbloedig af 0-3.

Al met al een goed overwinning tegen een goede tegenstander. De laatste 8 zijn bereikt en binnenkort wordt de tegenstander bekend van de ¼ finale beker.