JO15-1 pakt eerste overwinning

LEUSDEN - 28 januari 2023

JO15.1 pakt verdiend 3 punten tegen Westlandia

Op een mooie zonnige zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Westlandia op het programma. Westlandia was in divisie 4 in de middenmoot geëindigd. Dit was dan ook een mooie graadmeter om te zien waar de JO15.1 staat.

Vanaf de aftrap was het duidelijk te zien dat Roda’46 het spel moest maken. De eerste 15 minuten gebeurde er niet veel. Toch was het Westlandia die op voorsprong kwam omdat Roda’46 verdedigend niet goed stond. Ze konden vanaf de zijkant een voorzet geven en rustig de 0-1 maken. Roda’46 oogde slordig en wist ook niet heel veel te creëren. In de 36ste minuut mocht Ruben een vrije bal nemen aan de rechterkant van het veld. Hij nam hem zo goed dat hij over de keeper ging in de verre hoek 1-1. Vlak na dit moment kreeg Roda’46 weer een vrije trap en Ruben stond wederom achter de bal. Helaas belanden deze mooie vrije trap op de kruising en in de rebound ging hij er niet in. Rust 1-1.

In de rust zetten de trainer Mo de boel op scherp. Hij was niet tevreden en de tweede helft kwamen er wissels en hij ging hij anders spelen. De tweede helft begonnen ze sterk met fris voetbal. In de 6de minuut komt Chahid door en vanaf de achterlijn legt hij hem terug op Sami. Sami heeft direct een goede aanname en schiet de bal in de verre hoek 2-1. Roda blijft nu wel doorvoetballen en geeft veel druk naar voren.

Aan de linkerkant krijgt Jelle de bal. Moet een lange trap zet hij Jasper direct vrij voor de keeper. Jasper twijfelt geen moment en scoort overtuigend 3-1.

Het slotstuk is voor Chahid. Hij was als echte nummer 9 al echt op zoek naar zijn goal. Vanaf ruim 20 meter schiet hij de bal genadeloos over de keeper en daarmee zet hij de verdiende eindstand op 4-1.

Na een mooie en dik verdiende 3 punten reizen wij volgende week af naar Kerkrade.