JO15-1 verliest in Tilburg maar blijft koploper

TILBURG - Zaterdag 12 november 2022

Voor vandaag stond er een uitwedstrijd op het programma om half 3 bij ‘T Zand in Tilburg. Na een rommelige warming-up en lang moeten wachten bij het veld voordat de wedstrijd ervoor was afgelopen konden we rond kwart voor 3 eindelijk beginnen met de kraker tegen de nummer 4 van de competitie die de laatste weken goed in vorm zijn. ‘T Zand begon heel sterk aan de wedstrijd en Roda juist heel slap en binnen 5 minuten was het dan ook raak.. 1-0 voor ‘T Zand. Hierna pakte Roda’46 het initiatief en gingen volle bak opzoek naar de gelijkmaker. Na wat kleine kansen was het dan 7 minuten voor rust raak. Jelle ronde alleen op de keeper perfect af na een goede assist van Chahid! Niet veel later ging Sami half alleen op de keeper af na een mooie pass van Jelle en werd onderuit gehaald in de 16! Heel Roda’46 dacht aan een penalty maar de scheidsrechter dacht er anders over waardoor we met een 1-1 stand de rust in gingen. Na rust was er een kopie van de 1ste helft en begon Roda heel slap en kwam al snel op een 2-1 achterstand.. weer opzoek naar de gelijkmaker kreeg Roda tal van kansen maar die gingen er maar niet in waardoor juist de bal er aan de andere kant wel in vloog en het 3-1 stond! Met iets meer risico in het aanvalsspel kwam Roda weer via Jelle op 3-2! De laatste 6 minuten ging Roda volle bak opzoek naar de gelijkmaker maar helaas kwam die er niet meer waardoor de eerste nederlaag van het seizoen een feit was.. Het geluk van vandaag was dat de directe concurrent Arnhemse Boys ook verloor waardoor Roda’46 nog steeds bovenaan staat maar spannend is het zeker nu want het verschil tussen Roda en de nummer 5 Berghem Sport is maar 1 punt! Volgende week komt nummer 5 Berghem Sport ook op bezoek in Leusden. Iedereen is weer van harte welkom om on staan te komen moedigen. Het worden nog 4 spannende weken.