JO15-1 verliest nipt van FC Dordrecht

Op een koude zaterdagavond stond de uitwedstrijd tegen BVO FC Dordrecht op het programma. Er werd gespeeld op het hoofdveld naast het stadion waar het eerste van FC Dordrecht ook thuis speelde. Bij de warming up hoorde je al veel geluid uit het stadion en dat zorgde voor extra sfeer. Onze keeper Mark en verdediger Luka waren afwezig i.v.m. blessures. Jelle onze voorhoede speler twijfelde geen moment en ging zoals hij in het verleden al eerder heeft gedaan, gewoon op goal staan. Afgelopen week werd hij voorbereid door Arnon en Jelle keepte een fantastische wedstrijd. Naast Jelle deed ook Kieron van de JO14.1 mee!

Direct vanaf de aftrap werd het duidelijk dat FC Dordrecht het Roda’46 lastig wilde maken. Er werd met veel druk en pressie gevoetbald. De eerste 10 minuten ontstond er weinig gevaar voor de doelen. Er werden overal op het veld duels uitgevochten. Toch kwam FC Dordrecht op voorsprong. De spits kreeg de bal mee en helaas maakte Roda’46 een lichte overtreding en de spits viel heel erg makkelijk een penalty. Nu moest Jelle echt aan de bak maar de centrale verdediger schoof hem precies in de andere hoek 1-0. In de rust was trainer Mo niet helemaal tevreden. Er werden toch teveel duels verloren en er moest harder worden gewerkt voor elkaar.

Met de woorden van Mo en een aantal wissels begint de tweede helft. Roda start zeer sterk en had in de eerste 10 minuten 3 kansen gecreëerd. Het spel ging op en weer want ook FC Dordrecht was een aantal keer zeer gevaarlijk maar daar stond onze Jelle. 10 minuten voor tijd kregen wij echt een grote kans en helaas had Kieron te weinig kracht om het af te ronden. Mo zette het elftal om en wij gingen nog meer naar voren spelen om de gelijkmaker te maken. Vanuit de bank van FC Dordrecht proefde wij ook dat zij de druk voelde want ze hielden steeds meer spelers achter de bal. Helaas bleef het 1-0 waardoor de JO15.1 nog zonder punten staat.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Westlandia op het programma en hopelijk worden dan de eerste punten gepakt. Aanstaande dinsdag staat er nog een oefenwedstrijd tegen Vitesse met een oude bekende “Thijs Brouwer” Inmiddels speelt Thijs al 5 jaar bij Vitesse.