JO15-1 verovert koppositie in divisie 5

LEUSDEN - 15 oktober 2022

Vandaag kwam DBS JO15-1 uit Eindhoven op bezoek, ze hadden 3 punten gepakt na de eerste 3 wedstrijden en wilden hier 6 punten van gaan maken. Het strijdplan van Roda was vanaf het begin duidelijk en we gingen vol op zoek naar de openingstreffer! En die kwam er al snel, na 3 minuten speelde Sami zijn man voorbij en gaf een voorzet op maat die goed werd ingeknikt door Chahid en Roda had de voorsprong waar ze naar opzoek waren. Roda liet het er niet bij en na 7 minuten was het alweer raak. De jarige Henok gaf de bal aan mee Jasper en die twijfelde niet en zag een gaatje in de korte goal en scoorde de 2-0. Nog voor rust scoorde Ruben de 3-0 op een assist van Chahid en Chahid maakte zijn 2e van de wedstrijd op assist van Jelle en zorgde voor een 4-0 voorsprong bij rust. Na rust zagen we een iets ander DBS die meer de strijd erin gooide en een wat minder oplettend Roda. Na een paar lange ballen van DBS waar de verdediging van Roda het uiteindelijk niet heel moeilijk mee had trok Roda’46 weer het spel naar zich toe en dat werd beloond met de 5-0 op de naam van Ruben uit een assist van Jasper. Snel na de 5-0 kwam alweer de 6-0 van Chahid en de 7-0 van Jasper. Roda’46 had de wedstrijd volledig onder controle maar helaas was er toch een smet op de wedstrijd , na een lange bal van DBS draaide de spits weg van Jesse en vertrok alleen op de keeper. Jesse maakte een overtreding en pakte een rode kaart waardoor Roda’46 door moest met 10 man. Maar ondanks de 10 man had Roda nog steeds de overmacht en dat resulteerde in een wereldgoal van Sami die 3 man incl. Keeper voorbij speelde en het balletje in het netje legde. Roda kreeg nog een paar 100% kansen maar die werden niet benut waardoor na 70 minuten de scheidsrechter op zijn fluit blies en de eindstand bekend werd: 8-0! Een goede overwinning van de mannen en dame uit Leusden die na 4 wedstrijd nu 10 punten hebben en de koppositie hebben overgenomen in Divisie 5!

Zie voor uitslagen en standen:   Uitslagen en standen | Roda '46 Leusden (roda46.nl)