JO15-1 wint met 0-10 van hekkensluiter

Roda’46 JO15-1 wint met 0-10 van hekkensluiter en kan zich opmaken voor 2 spannende weken.

De JO15-1 van RODA ’46 mocht op bezoek gaan bij Wittenhorst uit Horst. Na een reis van bijna anderhalf uur waren de mannen van RODA die kant op gegaan met 1 doel.. 3 punten pakken met een zo goed mogelijk doelpunten aantal.

In de kleedkamer was het al duidelijk dat de mannen er zin in hadden en wisten wat ze te doen stond en dat was na het eerste fluitsignaal al meteen te merken. Roda nam meteen de volledige controle en balbezit en het spel speelde zich alleen maar af op de helft van Wittenhorst maar ondanks de kansen was het nog wel aardig lang wachten op de eerste goal.

Na een kwartier spelen was het dan eindelijk raak. Na een goede aanval aan de rechterkant gaf Jasper de bal aan Chahid die koelbloedig afmaakte en Roda op een verdiende voorsprong zette. Niet veel later kreeg Jelle de bal aan de linkerkant en draaide naar binnen en gaf een bal tussen de centrale verdediger en keeper die twijfelde wie de bal pakte en Jasper maakte daar goed gebruik van en maakte zijn eerste van de wedstrijd.  Nog voor rust kwam Roda op 3-0 en 4-0 door doelpunten van nogmaals Chahid en Jasper.

Na rust veranderen er niet veel aan het spelbeeld en Roda ging hard opzoek naar meer doelpunten. Nadat het net als in de eerste helft een tijd duurde voor de eerste kwam (terwel er heeel veel kansen werden gemist) zorgde Chahid weer voor een goal na een assist en goed doorzetten van Sami. Daarna ging het hard en kwam Roda snel op 6-0 door Jasper met weer een assist van Sami.  De 7-0 kwam op de naam van Jelle nadat die vrij kwam in de 16 en de bal er goed in schoot.

Met nog 5 minuten te spelen ging Roda nog even volle bak en dat zorgde ervoor dat Chahid de 8-0 kon maken door een assist van Sem. 1 minuut later gaf Ruben de bal mee aan Sami en die scoorde de 9-0. Het slotakkoord was er voor Ruben die ervoor zorgde dat Roda met dubbele cijfers weer huiswaarts kon naar Leusden want na een goede aanval kwam de bal terecht bij Sami aan de rechterkant. Die gaf hem mee aan Chahid die de bal langs de keeper tikte en Ruben in een leeg goal kon afwerken.

Roda’46 kan zich klaar gaan maken voor nog 2 spannende en belangrijke wedstrijden want na 9 wedstrijden hebben ze nog steeds de koppositie in handen met een beter doelsaldo dan Arnhemse Boys en 1 punt voorsprong op ’t Zand die volgende week tegen elkaar spelen en Roda op bezoek mag naar het sterke UNA uit Velthoven.