JO15-1 wint van AFC Quick

RODA’46 JO15-1 BEGINT BEKER MET OVERWINNING

Roda’46 JO15-1 ging voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op bezoek bij de buren in Amersfoort (AFC Quick 1890).

Vanaf minuut was al goed te merken dat Roda’46 graag het balbezit had en dat Quick wachtte op een fout en vanuit de omschakeling tot kansen wou komen.

Na een perfecte aanval vanuit de kant van de Leusdenaren kwam de bal bij Jasper Boerkamp die met een assist achter het stambeen Badr Azzouzi alleen voor de keeper zette en die wist daar wel raad mee , 0-1 voor de talenten uit Leusden.

Niet veel later was het alweer 0-2 door een fout in de opbouw bij Quick stond Ruwensly ineens alleen voor de keeper en die wist hier wel raad mee door de bal rustig in de korte hoek te schieten en de keeper op het verkeerde been te zetten.

Het spel van Roda’46 was niet eens zo slecht maar in de eindfase werden er vaak verkeerde keuzes gemaakt waardoor er geen reuze kansen kwamen en Quick uit de omschakeling een paar keer keuze kansen kreeg.

Net voor rust kwam Quick dan toch op 1-2 door een hele mooie goal. Vanuit een afgeslagen corner werd de bal opnieuw ingedraaid en de nummer 12 van Quick wist hier wel raad mee door met een halve volley de bal in de hoek te plaatsen.

Na rust nam Roda’46 weer het voortouw en probeerde weer tot kansen te komen maar net als in de eerste helft ging het goed tot de 16 meter van de tegenstander.

Gelukkig voor de Leusdenaren kwamen ze weer via Ruwensly op een 1-3 voorsprong na een goede assist van Noud Beukers.

In de tweede helft kwam Roda verder niet echt in de problemen en was het eigenlijk wachten op de 1-4 die uiteindelijk er niet meer kwam.

Een dik verdiende overwinning uiteindelijk al is er ‘’gelukkig’’ nog genoeg werk aan de winkel in vooral balbezit dus een mooie taak voor de trainers.

Aankomende zaterdag staat de 2de bekerwedstrijd op het programma , Thuis om 10;30 word er afgetrapt tegen Fortuna Wormerveer die de eerste wedstrijd met 1-4 verloor van BFC.