JO16-1 op de goede weg

LEUSDEN - Zaterdag 1 oktober 2022

RODA '46 JO16-1 - CSV '28 JO16-1  4-1 (2-0)

Voor de 4e competitiewedstrijd van dit seizoen trad Roda O16.1 aan tegen de nummer 2, CSV’28 uit Zwolle. Na een wisselende start van het seizoen (2 x gelijk en 1x winst) waren de jongens van Roda helemaal klaar om te laten zien dat ze tot de top van deze competitie behoren.

Roda startte in een gewijzigde opstelling. Met Wonder als rechtsachter, Caro als centrale verdediger en door de afwezigheid van Sam, Jeff als spits en Mert als linksbuiten. Roda startte sterk en zette gelijk hoog druk bij CSV. CSV had veel moeite met deze wijze van druk zetten. Ondanks dat dit tot veel balbezit leidde van Roda, lukte het Roda niet echt om kansen te creëren. In de loop van de 1e helft kwam CSV beter in de wedstrijd. Roda was hier vooral zelf schuldig aan. Door dat de afstand tussen de linies te groot werd lukte het Roda niet meer goed om de bal te veroveren. De duelkracht van de verdedigers zorgde ervoor dat Roda niet echt in problemen kwam. De wedstrijd kabbelde een beetje voort tot dat Jeff in de 33e minuut vond dat het lang genoeg had geduurd. Jeff kwam op aangeven van Mert vanaf links goed door, kapte naar binnen om vervolgens de bal in de verre hoek te deponeren, 1-0 (35e minuut). Het wedstrijdbeeld na het doelpunt bleef hetzelfde als ervoor totdat Mert net voor rust zijn kwaliteiten ten toon spreidde. Hij zette goed druk op de tegenstander, veroverde de bal, speelde de volgende tegenstander uit met een schitterende Zidane turn om daarna alleen voor de keeper koel af te ronden, 2-0. Niet veel later floot de goede scheidsrechter voor rust.

Na de rust bleef het wedstrijdbeeld een beetje hetzelfde. Roda’46 bleef sterker dan CSV’28 maar verzuimde om het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Een minuut of 5 na rust werd de in vorige wedstrijden uitblinkende Randy vervangen door Elijah. CSV bleef goed voetballen en probeerde van achteruit met een verzorgde opbouw Roda onder druk te zetten. Veelal lukte dit tot dat de verdedigers van Roda hun kracht moesten tonen. Dat deden ze dan ook. Bij één van die momenten raakte Danilo geblesseerd. De sterk spelende Danilo werd vervangen op door Julian waardoor Wonder in het centrum kwam te spelen. Dit gaf enige onrust in het team maar Roda herpakte zich en Jeff onze gelegenheidsspits liet zich weer zien en maakte de 3-0 op aangeven van Mert. Vervolgens wisselde Roda met nog 1 beschikbaar wisselmoment en met 20 minuten te gaan, 3 spelers, Salah kwam er in voor Mert, Seyfoullah verving Wonder in het centrum en Chahid kwam er in voor Jeff. Roda leek rustig naar het einde van de wedstrijd te freewheelen tot een moment van concentratieverlies in centrum leidde tot een onverwachte tegengoal. Even leek Roda de bibbers in de benen te krijgen maar hier staken de goede spelende Jimte en de sterk ingevallen Elijah een stokje voor, assist Jimte, doelpunt Elijah 4-1. Met nog 10 minuten op de klok voerde CSV de druk een beetje op en was de organisatie mede door de wissels bij Roda een beetje zoek. Opnieuw een moment van concentratieverlies leidde tot een doorgebreken speler. De sterk spelende Caro voelde zich genoodzaakt om aan de noodrem te trekken en deze speler vast te houden. De scheidsrechter aarzelde niet en toonde de rode kaart. Met nog 3 minuten gaan ging Mike in het centrum spelen en kwam Elijah linksachter te staan. Ondanks dat Roda met 10 man kwam te staan werd er niet meer weggegeven en kon de winst worden bijgeschreven met als resultaat een voorlopig 2e plek. Al met al een goede wedstrijd van Roda’46 waarbij diverse spelers hun kwaliteiten lieten zien zo kunnen Mike en Tijn ook niet onbenoemd blijven. Zij droegen zeer goed bij aan de overwinning. Al met al een goede teamprestatie van Roda met diverse uitblinkers. De overwinning geeft Roda vertrouwen voor een lekkere trainingsweek en de wedstrijd volgende week tegen vv Hooglanderveen uit.