JO16-1 sluit seizoen af met bekerwinst

LEUSDEN - 17 december 2022

Roda O16-1 - SDO O16-1: 4-1

De laatste tegenstander voor de jongens van de O16.1 dit kalenderjaar was SDO O16.1 voor de beker. En dat bleek een uitdaging na het mislopen van het kampioenschap op 8 minuten een week eerder. Daarnaast werden Caro en Elijah uitgeleend aan de O17.1 en genoot Mike inmiddels van de Spaanse zon. Gelukkig bleek de O15.1 niet te beroerd om spelers aan ons af te staan, Jenpito, Chahid en Semmi bleken zeer welkome versterking voor de O16.1. Danilo bleek niet fit genoeg om met de O17.1 mee te gaan, maar nam ondanks zijn griep wel plaats op de bank. Evenals Jimte die weer net hersteld was van de griep. Alle wisselingen resulteerde in de volgende opstelling Seyfullah links centraal, Jenpito op linksachter, Luuk verdedigende middenvelder en voorin Jeff, Salah en Randy.

De start van de wedstrijd was slecht, slap uitverdedigen en niet opletten zorgde binnen een minuut voor een tegendoelpunt, 0-1. Het vervolg van de eerste helft werd niet echt beter, misschien was het wel de minste helft van dit seizoen. Roda kreeg het niet voor elkaar om tempo te maken in de opbouw, om de bal naar de goede kleur te spelen en de kansen die nog ontstonden te benutten. SDO bleek te beschikken over een paar gevaarlijke spitsen en was bij balverlies van Roda een paar keer dicht bij een tweede doelpunt. Roda leek dan ook opgelucht dat het bij rust nog steeds 0-1 was.

In de rust gaf Mozes aan waar het aan schortte en dat bleek te helpen. Bij het begin van de 2e helft kwamen Caro en Jimte in het veld voor Seyfullah en Mert. SDO werd gelijk duidelijk gemaakt dat Roda zich nog niet gewonnen gaf. Roda voerde gelijk de druk op en dat resulteerde na een minuut of zeven in de gelijkmaker van Tyn op aangeven van Jeff. Dat gaf vertrouwen en liet Roda

zien dat ze goed konden voetballen. Na de 1-1 liet Salah zich vervangen door Elijah. Die gelijk liet zien dat hij op de goede plek kan staan, zijn afwerking leverde nog net geen doelpunt op. Enkele minuten later was het wel raak, Jimte maakte op aangeven van Julian de 2-1. Daarna was Roda los, Roda was continu dreigend een creëerde mooie kansen. Een van die kansen werd benut door Tyn op aangeven van Randy, 3-1. Daarna werden Randy en Jeff vervangen door Chahid en Semmi. De wedstrijd werd vervolgens goed uitgespeeld waarbij een schitterende aanval opgezet door Danilo, voorgegeven Chahid, afgerond door Semmi, helaas geen doel trof. Het laatste doelpunt kwam ca. 5 minuten voor tijd op naam van Jimte die een scherpe voorzet Elijah vakkundig afrondde, 4-1. Na de wedstrijd benoemde Mozes, Jenpito tot man van de wedstrijd, Jenpito liet zien dat je niet groot hoeft te zijn om goed te kunnen verdedigen en om aanvallen op te zetten.

Na een enerverende 1e seizoenshelft gaat Roda'46 O16.1 twee weken genieten van de kerstdagen om zich daarna voor te bereiden op de 3e ronde van de beker en een nieuwe competitie.