JO16-1 speelt prima wedstrijd

Roda O16.1 – Urk O16.1 Uitslag 5-1

Na het hogeschoolvoetbal van de 2e helft vorige week tegen Hooglanderveen was afgelopen zaterdag Urk O16.1 de tegenstander. En tegen Urk hadden de spelers van O16.1 nog wat recht te zetten. De uitwedstrijd eindigde in een teleurstellende 3-3 en het team haalde geen moment haar niveau. Kortom reden genoeg om iets recht te zetten. En of er iets werd rechtgezet, de spelers van de O16.1 lieten er geen gras over groeien, na 80 minuten voetbal stond er 5-1 op het scorebord. Vooral de eerste helft was er een waarop de O16.1 zal voortborduren. Roda pakte gelijk het initiatief en dat leidde al naar in de 8e minuut tot een doelpunt. Roda kreeg een corner. Luuk gaf hoog voor en vervolgens knikte Caro met het hoofd af, 1-0. Hierna Roda bleef in haar ritme, greep eigenlijk Urk bij de keel. Door goed druk zetten veroverde Jimte de bal, die gaf hem gelijk aan Salah, 2-0. Roda neem iets gas terug maar hield controle. De verdediging stond onder leiding van Wonder en Danilo goed, Julian en Mike stonden verdedigend hun mannetje en lieten zien dat ze de hele flank kunnen bestrijken. En dat resulteerde in de 35e in een aanval uit het boekje, Danillo stuurde Mike met een schitterende lange bal weg, Mike zocht de achterlijn en gaf een magnifieke voorzet die door de goede spelende Randy met het hoofd werd teruggelegd op Luuk. Luuk draaide weg van zijn tegenstander schoot de bal tegen de touwen, 3-0. Roda dacht te gaan rusten met een voorsprong maar dacht Luuk anders. Luuk kreeg de bal van Elijah, zag de keeper iets voor zijn goal staan, aarzelde geen moment, schoot, 4-0. Kort daarna floot de scheidsrechter voor rust. Mozes zette punten op de i in de rust. En Roda kwam scherp uit de kleedkamer.

De 2e helft was net 10 minuten oud toen Luuk nog maar eens zijn goed vorm onderstreepte. Roda schakelde snel om, Jimte vond Luuk die vervolgens zijn hattrick completeerde, 5-0. Roda schakelde een tandje terug en controleerde de wedstrijd. Urk liet zien een goede tegenstander te zijn maar werd eigenlijk alleen gevaarlijk met vrije trappen en hoekschoppen. Door het tempo van de wedstrijd had Roda behoefte aan vers bloed. Mert, Seyfullah, en Jeff kwamen de goed spelende Salah, Julian en Elijah vervangen. Roda bleef de bovenliggende partij ondanks de druk die Urk zette op de verdediging. Even leek de wedstrijd te keren toen de goed leidende scheidsrechter een overtreding van Roda zag en hiervoor een vrije trap toekende aan Urk. De vrije trap die volgde leek een eenvoudige prooi te worden voor de Roda verdedigers maar een misverstand zorgde ervoor dat Urk scoorde, 5-1. Urk ging op jacht naar haar 2e doelpunt maar dat lukte niet echt. Roda verdedigde degelijk. Dit tot frustratie van de spelers van Urk waarbij de linkervleugelverdediger zich niet meer kon inhouden en Randy een schop gaf terwijl de bal allang weg was. De scheidsrechter aarzelde geen moment, rood. Met nog 10 minuten te gaan, kwamen Aschraf en Tyn voor Mike en Luuk die een publiekswissel krijg. Salah kwam er weer in om Randy te vervangen, die niet meer verder kon. Roda speelde vervolgens de wedstrijd volwassen uit.

Het goede spel en de gedrevenheid van Roda O16.1 geeft veel vertrouwen voor de laatste 3 competitiewedstrijden van dit jaar. Robur et Velocitas is volgende tegenstander op het programma. Een team dat iets zal willen rechtzetten na het verlies afgelopen zaterdag tegen vv Hooglanderveen.