JO16-1 speelt zeer goede 1e helft

12 november 2022

ACV - Roda '46 3-2 (1-2)

Na het teleurstellende resultaat 14 dagen geleden tegen CSV'28 en vrij weekend waren spelers en staf gebrand op goede wedstrijd tegen ACV uit Assen. Roda vertrok ruim van tevoren uit Leusden naar het bijna 150 kilometer verder liggende Assen om de voorbereiding zo gladjes mogelijk te laten verlopen. Na een voorspoedig verlopen reis en een uitstekende warming up waren de voortekenen veelbelovend.  Omdat Caro en Sam niet beschikbaar waren begonnen we met Jimte op de plek van Caro en Jeff op de plek van Sam. Deze wijzigingen hadden weinig invloed op de eerste helft. Roda'46 vloog uit de startblokken en dat resulteerde gelijk in kansen, Mike die uit een corner net naast volleerde, Jeff en Elijah die elkaar in de wegliepen en daarmee een voorzet van Mike verzuimden om te zetten in een doelpunt.

Roda speelde de ACV van het kastje naar de muur en uiteindelijk leverde dat in de 25e minuut een doelpunt op. Het was een aanval uit het boekje, ingooi Wonder, kaats Elijah, via Jeff naar Mert en vervolgens Luuk die de steekpass van Mert prima afrondde, 0-1. Na dit doelpunt viel Roda iets terug en kreeg ACV iets meer ruimte. Toen bleek dat ACV een stugge ploeg was met een paar goede voetballers. Echte kansen creëerde ACV niet maar dreigend was het af en toe wel. Bij een dreigende situatie grepen de Roda verdedigers adequaat in en schoten de bal op geluk hard naar voren. De verdediger van ACV dacht de bal rustig over de achterlijn ter hoogte van de cornervlag te laten lopen maar rekende niet op Mert. Mert veroverde de bal, liep de 16meter in en schoot hard op de keeper. De keeper redde maar de rebound kwam voor de voeten van Jeff die vervolgens de bal in het dak van de goal joeg, 0-2.  Met nog ruim 5 minuten te gaan tot rust leek Roda rustig deze helft te kunnen uitvoetballen. Het niveau van beide ploegen daalde nog iets maar er leek voor Roda geen vuiltje aan de lucht. Totdat een ingooi van Roda ver op de helft van ACV knullig werd genomen en de bal met 2 passes in de zestien van Roda terecht kwam en knap werd afgerond door ACV, 1-2. Kort daarna floot de scheidsrechter voor de rust.

In de rust werden de Roda spelers nogmaals geattendeerd op ruimten waar de mogelijkheden lagen bij ACV. En zo begon Roda vol vertrouwen aan de 2e helft. De eerste minuten speelde het spel zich af rondom de middenlijn waar met name Roda in balbezit slordig opereerde. Ruim 10 minuten na rust kwam een ACV speler op rechts door. Zonder echte druk te voelen kon de speler doorlopen en schieten. Het schot zou geen doel treffen echter er stond nog een ACV speler midden voor de goal vrij om het 'mislukte' schot te veranderen in een doelpunt en dat deed hij dan ook. En plots was de stand gelijk, 2-2. Roda slaagde er niet in om het niveau van voor rust te halen en had veel moeite om in balbezit te blijven en richting de goal van ACV te bewegen. Ruim 5 minuten na de 2-2 incasseerde Roda opnieuw een tegengoal 3-2. De behendige middenvelder van ACV begon aan een dribbel halverwege de helft van Roda en werd wederom niet echt gehinderd door de 3 à 4 Roda spelers die hij tegenkwam. Aangekomen rond de elf meter schoot hij de bal overtuigend binnen. Dit was het signaal voor Roda om op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

Randy verving Elijah op rechts en niet veel later kwam Salah voor Tijn. Met de verse krachten ging Roda op zoek naar een doelpunt. Dat ging moeizaam, Mike kwam met een vrije trap nog het meest in de buurt van het doel. En Jeff joeg een voorzet van Mike tegen de touwen maar helaas was de bal over de zijlijn geweest voor dat de voorzet werd gegeven. Het mogelijke puntenverlies werkte eerder verlammend dan motiverend voor de Roda spelers. Roda kwam dan ook niet meer tot echte kansen, ook niet toen Roda alles of niets ging spelen vanaf de 70e minuut met Julian voor Seyfullah. Danillo ging samen met Jeff in de spits spelen en Julian, Wonder en Mike vormden de achterhoede. Het mocht niet baten, Roda miste alertheid om nog de gelijkmaker binnen te schieten. Iedereen deed zijn stinkende best maar het lukte niet meer zoals dat wel in de 1e helft lukte.

Nu Roda ook het bitter van verliezen heeft geproefd, is het zaak dit te snel verwerken en de blik op de komende wedstrijd te richten. Er kan namelijk ook vertrouwen worden geput uit de 1e helft tegen ACV. Als de mannen van Roda O16.1 erin slagen dit niveau een hele wedstrijd op de mat te leggen dan wordt het nog een heel mooi seizoen voor de O16.1.