JO16-1 wint topper tegen ACV

Verslag Roda’46 O16.1 - ACV O16.1

LEUSDEN, zaterdag 15 oktober 2022

Voor de 6e competitie wedstrijd van Roda’46 O16.1 stond een topper op het programma. De nummer 3 uit de competitie, ACV O16.1 uit Assen kwam naar Leusden. De technische staf had zich goed laten informeren over de speelwijze van ACV en kwam met een uitgekiend speelplan. Maar als vaker is de praktijk toch vaak net iets anders dan de theorie.

Roda O16.1 begon met Wonder op linksachter, Mike was een weekje op stage geweest bij Barca, kon dus niet meetrainen en Wonder kreeg na zijn wedstrijd bij de O17.1 als linksachter, lovende kritieken. Caro was na zijn schorsing weer terug en nam plaats vanuit de achterste linie. Ons middenveld kende verder geen verrassingen en voorin nam Jeff de plaats in van Sam, geflankeerd door Elijah en de weer in vorm komende Randy.

ACV toonde zich een taaie tegenstander die degelijk verdedigde en enkele keren verrassend snel er uit kwam. Daarbij genomen dat de middenvelders van Roda niet in topvorm waren, kwam Roda moeizaam tot echt goede, uitgespeelde kansen. Omdat de Roda’s verdedigers, met Danillo in de hoofdrol, degelijk en stug verdedigden was er sprake van een wedstrijd die zich voornamelijk tussen de beide zestien meter gebieden afspeelde. Na zo’n 25 minuten leek Jeff te profiteren van een misverstand tussen de verdediger en keeper van ACV, hij tikte de bal net weg voor de graaiende handen. De keeper en verdediger zagen geen andere oplossing dan Jeff neer te leggen. En bleven zelf eveneens geblesseerd liggen. De scheidsrechter besliste zag de situatie anders en besloot tot een vrij trap voor ACV. Zo’n 4 minuten later deed zich een vergelijkbare situatie voor maar nu wees de scheidsrechter naar de strafschopstip. Na een korte blessurebehandeling ging Jeff achter de bal staan en schoot deze onberispelijk binnen, 1-0. Het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde totdat ACV bij een van haar spaarzame uitvallen een corner kreeg. Net als tegen Hooglanderveen, hadden we moeite om de bal weg te krijgen. ACV dacht dan ook de gelijkmaker te scoren maar had niet gerekend op onze uitstekende keeper Gideon die met een katachtige reflex de bal van doellijn sloeg. Ruststand 1-0.

In de rust gaf Mozes de nodige aanwijzingen om tot meer kansen te komen en kwam Salah in het veld voor Tijn. De aanwijzingen leken hun effect te hebben, Elijah gaf de ACV verdediging het nakijken en leek de 2-0 te maken. De ACV keeper bleek ook goed te kunnen keepen en keerde bal. Niet lang daarna liet Jeff na een voorzet vanaf de zijkant, een goede mogelijkheid onbenut. Na nog enkele mogelijkheden herhaalde het spelbeeld van de 1e helft zich. Roda met een licht overwicht maar niet komend tot echte grote kansen. Halverwege de 2e helft werden Julian (60e min.) en Randy (65e min.) gewisseld voor Mike en Sam. Richting de slotfase ging ACV op zoek naar de gelijkmaker maar de Roda hield volwassen stand en gaf eigenlijk geen kans weg. Eigenlijk kwam Roda dichter bij een doelpunt dan ACV. Zoals het omschakelmoment met een goede actie van Mert (ingevallen voor Elijah in de 70e min.), gevolgd door een snelle ingooi van Mike op Sam die voorzette op Jeff die afrondde maar de bal op doellijn zag blijven liggen. Daarna volgde nog enkele minuten blessuretijd waarin Roda niets meer weggaf en de prima leidende scheidsrechter affloot. Eindstand 1-0.

Een Roda in niet goede doen toonde aan, kansen te kunnen creëren, weinig weg te geven, en door afspraken na te komen een degelijke pot voetbal af te leveren. Voldoende reden dus om deze week weer heel goed te trainen om te zorgen dat Roda weer de vorm krijgt die het in eerdere (delen van) wedstrijden dit seizoen liet zien. Zaterdag gelijk de mogelijkheid om dan een goede vorm te laten zien inde eerste bekerwedstrijd van het seizoen bij Jonathan in Zeist.