JO17-3 Kampioen in 2e fase!

Op de laatste speeldag van de 2e fase is JO17-3 er in geslaagd om op overtuigende wijze het kampioenschap naar zich toe te trekken.

Voor aanvang van de wedstrijd konden er nog 3 clubs kampioen worden in de 3e klasse. Naast Roda'46 waren dat de teams van ASC Nieuwland 17-2 en Hooglanderveen 17-4. De mannen van ASC Nieuwland waren al uitgespeeld en afhankelijk van het resultaat op de laatste speeldag tussen Roda'46 en Hooglanderveen. Alleen als Roda en Hooglanderveen gelijk zouden spelen, dan zou Nieuwland kampioen zijn. In elk ander scenario zou de winnaar van deze wedstrijd zich kronen tot kampioen.

Vanaf het eerste fluitsignaal zat Roda goed in de wedstrijd en wist men door goed combinatievoetbal al snel voor het eerste gevaar te zorgen. Hooglanderveen kreeg maar weinig grip op het middenveld en moest het vooral hebben van de sporadische foutjes van Roda. Dit resulteerde wel in de eerste grote kans, een afstandsschot van Hooglanderveen dat via de lat in de handen van Hayder belandde. Deze waarschuwing leek voor Roda het startsein om verder door te drukken. Kort hierop volgde dan ook de verdiende 1-0 voorsprong voor Roda. Een prachtige combinatie die vanaf de rechtsback werd opgezet mondde uit in een scherpe, lage voorzet die overtuigend door Ties werd afgemaakt.

Met deze minimale voorsprong werd begonnen aan de tweede helft. In deze 40 minuten bleef Roda het spel grotendeels controleren. Daarin werd Hooglanderveen nog wel 2 keer gevaarlijk waarbij keeper Hayder zich twee keer uitzonderlijk kon onderscheiden door op knappe wijze de inzet te keren en de nul te houden. Het aanvalspel van Roda liep ondertussen goed door en dat resulteerde na 20 minuten in de 2-0 voorsprong. Een prachtige geplaatste bal van aanvoerder Luke die vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising schoot. Luke tekende ook 10 minuten later voor de 3-0. Een kanonskogel vanaf ruim 20 meter sloeg onhoudbaar binnen, hoog in het dak van het doel. Daarmee leek ook het verzet van Hooglanderveen definitief gestaakt. Tenslotte was het opnieuw Ties die vlak voor tijd de 4-0 knap kon binnenschieten na een voorzet vanaf rechts en weer een goed opgebouwde aanval over meerdere schijven.

Met een eindstand van 4-0 tekenen de JO17-3 zeer overtuigend voor het kampioenschap.

Van harte gefeliciteerd met het verdiende kampioenschap mannen & veel succes in het nieuwe jaar in de 2e klasse!